Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Gatu- och kulturliv i Santiago de Chile!

Finns hur mycket som helst att se och utforska enbart i centrum! Tilllbaka och besöker spännande kulturpalats – museer – där alla i olika åldrar möts. Söta små dagisbarn från en Montessoriskola samsas med pensionärer. Pratar med lärarna och får veta att barnen är mellan två och tre år och att de ofta är på olika museer. En äldre man berättar att kulturen är hans livlina sedan hustrun gick bort. Utan den och de människor han möter skulle han inte överleva! Alla – ja nästan i alla fall – verkar vara intresserade av kultur. Det vore kul att jämföra hur många som besöker museer, författarkvällar, konserter mm här hemma och i Chile?

Så POSTKONTORET!! En fantastiskt fin byggnad! Försöken att köpa frimärken till vykorten vi ska skicka hem ger vi dock upp. Enorma köer och det visar sig att detta kan man fixa på ett helt annat sätt.

Flanerar vidare längs 21de Mayo – en gång i tiden såldes det is och snö från Anderna på denna gatan! Nu berusande och kul folkliv. Här finns inte bara affärer av olika slag utan massor av musikartister – en del extremt duktiga! Gissar att många drygar sina inkomster så här – även de som är anställda vid olika kulturinstitutioner. Känns att det är vår! Solen värmer och leendet finns över mångas ansikten! Man blir glad.

image.jpg

Centro Cultural

image.jpg

Museo di Santiago!

image.jpg

Otroligt skolade operaröster!

image.jpg

Det vackra huvudpostkontoret i Santiago de Chile!