Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Huvudstadsbesök!

Efter flera dagar med att ” bara vara” på stranden eller i någon liten by så känns plötsligt Port Vila med sina 36 000 invånare som en riktig metropol. Tänker på hur snabbt man anpassar sig! I själva verket är det ju en liten stad så väsensskild från städer hemma. Det finns en hel del små affärer och en underbar matmarknad med varor som gör oss storögda. Mest fascineras vi nog av hur man packar in lunchboxarna i bananblad! Snabbt och enkelt förvandlas bladet till ett flott omslag. Folk strömmar in och handlar sin lunchbox.

Finns även en marknad där man säljer ”allt” som inte är ätbart – kläder, skor, smycken och mycket annat. Klart att det blev en del inköp! Kaféer, mysiga restauranger och en del små butiker kantar huvudgatan. Lika vänliga och rara människor här. Kommer fram och pratar, frågar om Sverige och om Europa och berättar om livet på Vanuatu. En sådan genuin värme och välkomnade atmosfär har jag sällan mött. Kanske aldrig?

Passar på att posta vykort hem innan vi återvänder ut till landet igen. Känner att det får bli fler besök i Port Vila. Gav mersmak även om det känns skönt att vara ”hemma” i tystnaden igen och vaggas till sömns av Söderhavets vågor.

image.jpg

Lunchpaketen packas i bananblad!

image.jpg

Marknaden där vi köpte vackra tyger!

image.jpg

Så har vi postat våra vykort hem till nära och kära!