Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ibland blir det svenska väldigt exotiskt

Själv tillhör jag dem som gärna undviker det svenska på mina resor. Skulle aldrig drömma om att dricka svensk kaffe eller äta svenska varor när jag är i väg. Vill testa det inhemska och helst möta människor som kan bidra med erfarenheter från andra kulturer. Men ibland känns det svenska så långt borta att det nästan blir lite exotiskt.

Som nu i Perth. Så fort vi berättade att vi kom från Sverige sa människor – å då måste ni prova Miss Maudes svenska restaurang och kafé. Smörgåsbord, sa Jeff entusiastiskt. Hur läckert som helst och deras Prinsesstårta. Efter X antal lyriska tips om just Miss Maudes gick vi dit. Det kändes som att befinna sig på något av Tällbergs konferenshotell där jag föreläst så många gånger. Så är man i Perth i Western Australia – udda och exotiskt!

Ännu mer exotiskt var det att sitta på Scandinavian Bakery -först i Vientiane och sedan i Luang Prabang i Laos. Där samlades unga backpackers från Sverige och vi fick höra många historier om äventyr i Asien. Eller vad sägs om att få lift med ett mer eller mindre skumt motorcykelgäng genom hela Vietnam?

Fullt så vanskligt kändes det inte när vi öppnade dörren, kom in i receptionen på förtjusande Mekong Riverview Hotell och hör en välbekant dialekt – ägarens Urban Paulsson skånska. Vilka oförglömliga minnen och upplevelser vi har från Luang Prabang. Påverkat och berört. Kommer att bli fler glimtar därifrån.

IMG_3854.JPG

Känns mera som Tällberg – men det är Miss Maudes berömda smörgåsbord i Perth!

IMG_0467_web.jpg

Scandinavian Bakery i Vientiane – Prinsesstårta och semlor – februari -OK – men att smaka detta i Laos och i 34 graders värme – det kändes exotiskt!

P1020121_web.jpg

Frukost – med svensk ost och korv – på Mekong River Hotel i Luang Prabang var om möjligt ännu mera exotiskt!