Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Margaret River – tempel för mat och vinälskare!

Bilen rullar raskt de återstående milen till Margaret River – huvudort i provinsen med samma namn. Vägarna är bra och trafikrytmen mycket lugn. Enda orosmomentet är om det skulle dyka upp en känguru – vi ser en del överkörda kängurur – vissa väldigt stora!

Margaret River visar sig vara en förtjusande ort – öppna och trevliga människor. I tätortens bor knappt 5000 människor och här finns ett sextiotal restauranger – La Scarpetta som jag bokade hemifrån visade sig vara en underbar restaurang – vi avnjöt bland annat haj – ( tack och lov för Tripadvisor även om man får ha de granskande ” glasögonen” på). Som författare är jag alltid intresserad av att hitta en bokhandel – i denna lilla ort finns tre stycken – den ena har ofta författarkvällar och de bokhandlare jag pratar med ser mycket undrande ur när jag berättar om hur svårt det kan vara att driva en bokhandel hemma! Får väl satsa på författarkväll här när uppföljaren till ” Gränslandet” kommer nästa höst!

Mat – vin – osttillverkning eller fudgefabriken? Var ska jag börja? Vinet – har redan besökt några förtjusande vingårdar – får dricka upp vinet här – svårt att ta hem! En mycket speciell – och svårfunnen – vingård är Heydon Estate – organiskt vin av mycket hög klass!

Vår utgångspunkt är Margaret River Gueshouse – ett underbart och mycket personligt ställe. Brasan brinner hemtrevligt – det är inte alls kallt – men vinter! Hembakade kakor- te- kaffe och till och med portvin att ta av om lusten faller på. Man känner sig hemma!

image.jpg

Mysiga Margaret River Guesthouse

image.jpg

Mary och jag – Heydon Wine Estate!