Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Matlagningskurs i Luang Prabang lyfter oss till himmelska höjder!

Stannar kvar i Luang Prabang. En gyllene stad som omfattas av en sällan skådad ödmjukhet och vänlighet. Extremt tryggt. Här låser man inte sin cykel! Läste en gång i Tokyo Post att ska du åka till den mest berörande platsen i världen – åk till Laos och Luang Prabang. Ja det är onekligen en plats som berör- den gamla huvudstaden i Laos. Kommer att bli en del därifrån, men börjar med maten!

Ett underbart kök – en mix av franskt och Laokök. De första kvällarna hamnade vi på spännande restauranger med franskinspirerat kök. Utsökt mat – fann goda vänner som Luik från Holland – men vi ville hitta mera av Laos ursprungliga kök.

Så fann vi den. På Tamnak Lao Restaurant – vilken spännande mat och så gott. Fick vänner för livet där. Att höra den unge servitören berätta om hur det var på Tempelskolan. Hur han älskade att vara där. Väcktes kl 5 på morgonen för studier som fortsatte hela dagen – blandat med böner. Nu hade hans familj inte längre råd att betala skolgången så han fick arbeta på Tamnak, den gamla familjeägda restaurangen i Luang Prabang. På kvällarna studerade han. Möten som berör och förändrar en. Tänkte på alla skol-och arbetströtta hemma.

På Tamnak finns också en matlagningsskola – otroligt bra och så roligt att lära sig tillaga rätter gjorda på de enklaste råvaror som blad från Mekong River. Kan varmt rekommenderas.

Det kommer att bli mera från Laos och denna ännu oförstörda oas i vår värld.

P1020139_web.jpg

Tamnak Restaurant i Luang Prabang – familjeägd sedan generationer – fantastiskt kök och fin matlagningsskola!

P1020135_Web.jpg

Vi har inte lagat allt – men en del!

P1020133_web.jpg

Ljuvligt gott -lokalt – ekologiskt och väldigt annorlunda!

P1020232_web.jpg

Tamnaks suveräna personal!