Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Små bergsbyar djupt inne i Laos kastar om alla perspektiv!

Forskning visar att den personlighet vi har som 18-åringar håller genom livet. Däremot förändras och utvecklas vi. Ju mera öppen man är för nyheter desto mera vidgas perspektiven.

En upplevelse som berörde och påverkade mig starkt var den tur vi gjorde till olika små bergsbyar i Laos. Eftersom vår chaufför inte kunde ett enda ord engelska fick vi känna av stämningen och kommunicera genom kroppsspråket! Byarna var så oexploaterade att man inte ens sålde något hantverk. Stämningen. Stillhet och tystnad. Var som att förflyttas långt bak i tiden. Inga bilar. Vägen dit – en gropig stig – det var ett under att den lilla jeepen kunde ta sig fram.

Vilka möten vi fick. Som när jag pratade med Sun, fick se och hålla hennes lille son – 3 dagar gammal eller med kvinnan som plockade ris. Materiellt mycket fattigt, men det verkade finnas en starkt gemenskap. Ingen ensamhet. Lyckligare eller olyckligare än vi? Omöjligt för oss att bedöma, men man får en tankeställare kring vårt västerländska överflöd. Lite – lite förändras man nog. Minskar konsumtionstakten och reflekterar lite mera när man ser 100 sorters tandkräm i mataffären!

P1020167Web.jpg

En av många hantverkare i Sala!

P1020178_web.jpg

Arbete och bygemenskap!

P1020202_web.jpg

Riset -viktig bas i maten i Laos!