Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vinprovning i Chile – det mest välorganiserade jag sett!

Efter några omtumlande och helt underbara dagar är det dags för en liten tur till vingårdar dels invid Andernas fot och dels vid kusten. Kommer tillbaka Santiago om ett par dagar – finns hur mycket som helst kvar att se i denna berörande stad!

Har lärt känna Pablo – en mycket trevlig Chilenare med italienskt ursprung. Tillsammans med sin bror har han startat ett litet reseföretag – Chilenan Wings ( www.chileanwingstravel.com) och nu åker vi tillsammans med honom för att smaka viner. Först ut är den välkända Concha y Torres – vid Andernas fot. Har varit på vingårdar i många länder, men denna är den mest välorganiserade tur jag någonsin varit med om. Som så ofta så kommer fördomar på skam! Spektakulärt – och stort. Vackert! Här finns allt. Butik så klart men också intressanta berättelser om hur vinet kom till Chile.

Mer spännande är kanske ändå de små vingårdar Pablo visar oss – svåra att nå – organisk odling – där druvorna får smak av Anderna. Det är som om man känner snö och is när man doftar och smakar – fascinerande smakupplevelser! Passionerade vinodlare som kan prata och berätta i timmar med en sällan skådad glöd – bara synd vi inte kan ta med alla dessa smaker hem! De får stanna i minnet!

image.jpg

Passion och vin – hand i hand!

image.jpg

Bedövande vackra naturscener med Anderna som bakgrund till vinet!

image.jpg

Vinprovning!

image.jpg

Så fick vi också se chilenska danser! Vilken känsla!