Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Det bästa middag jag någonsin har ätit i London!

Matupplevelser är en viktig del i resandet. Det är ett sätt att minnas dofter, smaker och andra upplevelser. Ofta köper jag olika matprodukter som jag tar med hem och återupplever minnena och känslorna. I en stad där drygt 18 000 restauranger rankas på Tripadvisor är det omöjligt att säga att man besökt den bästa. Denna gången har jag dock trätt in i ett mattempel som fick en att snudda himmelska höjder. Five Fields, en liten, otroligt charmig restaurang nära T-bana Sloane Square, rankas som nummer 3 på Tripadvisor (hundratals omdömen) och jag kan bara instämma – en bland det bästa måltider jag ätit. Underbar kokkonst på den allra högsta nivån – ypperlig service, men befriande charmigt och väldigt trevlig personal. ”Prisvärt” -ja det tycker jag. För 7 rätter inklusive viner och kaffe – ca 240 pund för två personer.

Om vi stannar kvar i det lite exklusivare så missa inte Afternoon Tea på anrika Fortnum & Mason. Här tycks tiden ha stått stilla och det är en njutning både för öga och gom att dricka te där.

”Inne”, trendigt och läckert är Wolseleys. Perfekt för möten – privata eller business – mycket god frukost och lunch. Det ligger precis vid Hotell Ritz – dock fjärran från dess priser eller elegans. Wolseley är avslappnat och livfullt.

Gillar man indisk ”fine dining” så är Cinnamon Club i det gamla biblioteket (Old Westiminster Library) en annorlunda och speciell upplevelse. Livfull stämning och att blicka upp på alla gamla böcker ger en extra dimension. Dessutom är maten mycket god!

Något helt annat är det att gå in i Jamie Olivers matpalats i Notting Hill. Kaffe, fräscha luncher – och så kan man vara med i en ”cooking class”. Trevlig köksshop.

Till sist en återkommande favorit -Daylesford på Westbourne Grove – ett stenkast från Notting Hill. Vi blev stormförtjusta i detta stället för ett par år sedan och vi blev definitivt inte besvikna nu heller. Frukost – lunch – kafé – matbutik – allt är organiskt. Ostar från deras egen farm är en utsökt specialitet.

Mat i alla dess former och från all världens kök finns i London. Det är länge sedan det brittiska köket ansågs tris – i alla fall i denna metropol!

IMG_8996.JPG

En av de utsökta förrätterna på Five Fields – havets läckerheter i en spännande skepnad.

IMG_8983.JPG

Afternoon Tea på Fortnum & Mason

IMG_9024.JPG

Ljuvlig crab cake på Wolseley!

IMG_8956.JPG

"Cooking class" hos Jamie Oliver!

IMG_9093.JPG

Mysiga Daylesford – kafé – shop och restaurang med organisk inriktning.