Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hisnande upplevelser med "Spider Man" som guide på Samoa!

”Spider Man” – ja han kallade sig så – har levt hela sitt liv på Samoa. Han är ofta vår guide och visar oss saker vi aldrig drömt om att se! Jag har sällan träffat någon som är så nöjd och tillfreds med sig själv och med tillvaron. ”Vi har allt – rikligt med frukt och grönsaker – bara att plocka – fisk i havet – varmt och skönt och en väldig gemenskap – vi saknar ingenting”. Hans far och mor är begravda invid huset och varje kväll byter han några ord med dem. Vilken trygghet. Han har fyra barn och en rar fru – ”finns inget mera att önska”, tillägger han. Vad mycket vi har att lära, tänker jag när vi stressar fram för att köpa mer och mer!!

Utfärderna med ”Spider Man” bjuder på det mesta. Betagande naturupplevelser, möta skolbarn, träffa hans släktingar i Apia och besök i det hus där R.L Stevenson (som bl a skrev Skattkammarön och Dr Jekyll och Mr. Hyde) tillbringade sina sista år. Här är vi de enda turisterna och vi får veta ”allt” av vår guide, ”Vesslan”.

En dag stannar vi till på ett litet ställe – med hundar och höns i en fredlig blandning. Här demonstrerar ”Spider Man” sin färdighet – hur snabbt man knäcker en kokosnöt. Han har rekordet på ön(?) och snabbt går det – 5 sekunder – så är nöten knäckt och vi erbjuds färsk kokosmjölk tillsammans med riven kokos. Regnskog, vattenfall, orörda stränder och möten med underbara människor ger oss helt nya dimensioner i livet.

P1030412_web.jpg

"Spider Man" visar sina färdigheter och bjuder sedan på färskriven kokos!

P1030404_web.jpg

Vilka naturscener vi möter på Samoa.

P1030527_web.jpg

Med guiden i R.L Stevensons hus på Samoa.

P1030387_web.jpg

Utsökt lunch!

P1030382_web.jpg

"Hemma" igen!