Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Karnevalsyra när Münchenborna firar slutet på fastan – vilken stämning – hela stan sjuder av liv!

Blev fullständigt ”tagen på sängen” när jag tillbringade ett par dagar i München nu i veckan. Hade ingen aning om att staden firade slut på fastan och jag hamnade mitt i en underbar fest- och karnevalsyra. Hela Kaufingerstrasse (navet i historiska centrat ) kantades av dryckes- och matstånd. Stämningen på topp redan vi 11-tiden – glada människor dansade i stånden och på gatan, tjusig dansuppvisning med lättklädda flickor på scenen framför det vackra Rådhuset på Marienplatz, utklädda prinspar från Bayern, gatumusikanter och så konfetti över allt och alla. Omöjligt att inte låta sig ryckas med i denna glada och uppsluppna stämning.

Tyska korvar, kringlor, öl och glühwein och som kronan på verket – fastlagsbullar i alla dess former. På tyska är namnet ”krapfen” (munk). De liknar inte riktigt den svenska semlan eller fastlagsbullen, men var oemotståndliga och ytterst lättätna. Kafé Rischart hade ett utbud som gjorde det svårt att välja – så det fick i alla fall bli två (och kanske fler)!

En långhelg i München bjuder klart mycket annat och i nästa inlägg kommer mera om vad man gör under ett ”winterbreak” i Bayerns huvudstad.

IMG_9865.JPG

Dryckesstånd längs Kaufingerstrasse – här finns till och med "barnpunch"!?

IMG_9858.JPG

Porten till historiska centrat.

IMG_9910.JPG

En utsökt "Krapfen" med choklad på trevliga Kafé Rischart.

IMG_9917.JPG

Utbudet av "semlor" gör det svårt att välja.

IMG_9891.JPG

Ett av många "prinspar".