Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Köpenhamn – härliga Nörrebro – design & kaféliv

Nörrebro är en av mina favoriter i Köpenhamn. Det tidigare lite ruffiga och nergångna området har fått en rejäl ansiktslyftning de senaste åren. Visst finns det kvar lite av det ruffiga, men stora delar har förvandlats till otroligt charmiga gator och torg. Stämningen får det att kännas som om man var i en liten by eller mindre stad fjärran från trängseln på Ströget. Tempot är lugnt och avslappnat. Det ”danske smilet” vilar över gator som Jaegersborggade och Elmegade, för att nämna några. ”Alla” tycks hänga på ett kafé eller en bar över en kaffe eller kanske en god öl och ”alla känner alla”.

På den charmiga lilla Jaegersborggade ligger de tätt. Barerna, kaféerna, men också en liten karamellfabrik, en chokladfabrik – Ro Chocolade vars praliner förflyttar en till himmelska höjder, ekologisk kött- och grönsakshandel, spännande design och mycket annat. Nästan allt med ett ekologiskt förtecken. I ena änden av gatan ligger den välkända restaurangen Relais som kan ståta med en Michelinstjärna. Avslappnad och trevlig stämning, spännande nynordiskt kök och fokus på naturviner. På andra sidan gatan ligger den lilla enkla krogen Gröd som lockar massor av folk. En lunch där bjuder på en avslappnad och annorlunda stund. Kaféerna som servar utsökt kaffe ligger så tätt att det är svårt att lyfta fram något. Ett stenkast därifrån kan man antingen smaka all världens öl på Mikkeller (Stefansgade) eller gå till Vinhanen (Baggesengade). När man stiger in på Vinhanen känns det som att förflyttas till en vingård någonstans i Italien. Ett glas vin tappas upp direkt från stora ståltankar och urvalet är stort.

Elmegade en kvarts promenad därifrån bjuder på andra trevliga upplevelser. Slink in på Laundromat café, ta en kaffe och skulle du ha med dig smutstvätt går det utmärkt att fixa det där. Kul och annorlunda kafé. Även här ligger de tätt. De trevliga kaféerna, designbutikerna – varför inte nya skor på Foxy Lady? Själv missar jag aldrig att köpa ekologiska kryddor i den mysiga lilla butiken Kiosk. Strosar vidare i vårsolen och avslutar med en klassiker, två rätters middag på Sebastopol innan vi nöjda och belåtna tar oss hem igen.

Köpenhamn_Gröd April -15.jpeg

Restaurang Gröd – en annorlunda upplevelse – och nej det är inte havregrynsgröt som serveras!

image2.jpeg

Ro – Chokolade – en liten mysig "chokladfabrik"

Köpenhamn April -15.jpeg

Ekologiska kryddor och mycket annat på Elmegade

Köpenhamn Landromat April -15.JPG

Tvätta kläder, dricka kaffe och surfa på trevliga Laundromat

image3.jpeg

Utsökta karameller!