Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Köpenhamn – paradis för spännande utflyktsmål!

Köpenhamn i sig har massor att bjuda på, men är man sugen på en liten utflykt så finns det flera konstmuseer av världsklass inom en halvtimmes radie från Byen. Vi börjar med Drottningen framför alla andra – Louisiana, som invigdes 1958. Den ursprungliga byggnaden fick sitt namn av en hovjägmästare som var gift tre gånger. Alla hans fruar hette Louise – så praktiskt! Ingen behövde känna sig förfördelad när han namngav den vackra träbyggnaden. Muséet har byggts till otaliga gånger och i dag är det en fantastisk arkitektonisk skapelse fylld av modern konst av högsta kvalitet. Läget är underskönt och utsikten över Sundet är svårslagen. Trevligt kafé och restaurang med bra priser, sena öppettider samt en mycket fin shop med bra design mm får Louisiana att fyllas dag ut och dag in året om.

Närmare Köpenhamn ligger nästa pärla – Ordrupgaard. En stor trävilla, som rymmer en permanent samling impressionister som Monet, Degas, Pisarro och Manet för att nämna några. Det ursprungliga huset kompletteras av en fantastisk tillbyggnad i rå betong, ritad av brittiska arkitekten Zaha Hadid. I denna visas olika separatutställningar. Bara byggnaderna i sig är väl värda ett besök. Lägg sedan till en betagande vacker trädgård med fina konstverk, ett lunchkafé som serverar lokala och ekologiska specialiteter och lyckan är fullbordad! I parken hittar man också den välkände danske möbelarkitekten Finn Juhls hus (öppet för besök på helgerna)

Arken ligger precis vid havsbandet och museet är inrymt i en otroligt vacker byggnad. Här visas spektakulär modern konst av högsta klass eller vad sägs om Damien Hirst, Anselm Rey eller Ai Weiwei? Restaurangen bjuder på läckra lokala specialiteter och i shopen säljs design av högsta kvalitet. Avsluta gärna med en promenad längs havet, blicka ut över Sundet och känn hur alla sinnen vaknar till liv!

Det är bara att välja – fantastiska konstpalats där både kropp och själ blir mer än tillfredsställda.

Tips på resor nära och fjärran, matställen, kaféer, viner mm – nästan varje dag om du följer tollgerdt på Instagram

IMG_0840.JPG

Parken vid Ordrupgaard – massor av spännande och roliga konstverk – barnasinnet kommer tillbaka!

IMG_1481.JPG

Spännande byggnad som rymmer en mycket bra restaurang/kafé med lokalt och ekologiskt.

FullSizeRender.jpg

Louisiana – utsikt över Sundet-

IMG_3391.JPG

Permanent på Louisiana och läckert så det förslår!

FullSizeRender.jpg

Arken – Daimen Hirst och jag!