Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nice förför och berusar på alla plan – i dag shopping

Börjar dagen med en kaffe på favoritstranden – Ruhl Plage – bra sätt att ladda upp inför dagens shopping. Först ut blir La Fayette som har det mesta från lyxvaror till mera prisvänliga som Kokai och liknade. Är dock inte särskilt förtjust i varuhus så jag går snabbt vidare upp längs Jean Medecin där den ena affären avlöser den andra. H&M och Zara känns väl inte så kul – de finns ju hemma- men spännande och prisvärt mode hittar man t ex på Promod och Morgan – skor på Minelli.

Nice Etoile är en trevlig galleria och jag kan inte motstå Princesse Tam Tam och deras ljuvliga underkläder! Supersöta barnkläder hittar man på Sergant Major som ligger mitt emot.

Är man nu stadd vid rejäl kassa kanske Chanel eller Louis Vuitton lockar – båda ligger på gatan med det passande namnet – Rue du Paradise!

Själv styr jag i stället stegen mot Vielle Ville – tar vägen om den förtjusande artist och pappersaffären – Papier Rontani – laddar med en kaffe innan jag ägnar mig åt min favoritshopping i Nice – mat av alla slag! Marche aux Fleurs naturligtvis men det finns annat. Pasta från Cle au Pates – kryddor från Girofle & Canelle – ostar från Lou Froumai- tvålar och läckra doftprodukter från den utsökta lilla butiken Berenice & Elegantine.

Nu är det dags för en god glass och den bästa hittar man på Fenoccio – choklad är en av mina favoriter och utsökt choklad – alltså inte glass kan man sedan köpa på LAC. Annars är det bara att botanisera bland alla små pärlor – stanna – kika in och handla lite!!??

Lämnar Vieux Nice – korsar över Place Garibaldi – ett av de vackraste torgen i Nice och går ner mot hamnen – längs vägen ligger en läcker gammeldags affär med alla sorters vin tillbehör och vägg i vägg hittar man de bästa viner och champagne.

Det börjar bli dags för lunch och i nästa inlägg ska jag dela med mig av mina favorit restauranger i Nice!

image1.jpeg

Marche aux Fleurs

image2.jpeg

Le Fournai med utsökta ostar – många lokala och närproducerade!

image5.jpeg

Underbar handgjord pasta av högsta kvalitet

image1-1.jpeg

All världens kryddor hittar man på Girofe et Canelle

Skickat från min iPhone