Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

"Shop til you drop" i London – om det inte vore för pundet!

London är en underbar shoppingsstad där man kan hitta ALLT! Ett paradis för kläd- och skoälskare – inredningsprylar – sportgrejor – mat – godis – ekologiska ostar- musik – udda föremål -böcker. Ja, listan kan göras hur lång som helst och hittar man inte det man söker i London finns det knappast. Pundet är dyrt, men fortfarande kan man fynda. Några tips från just nu!

Börjar med att insupa skyltningen på Selfridges – inspirerar och ger nya idéer. Väl inne slinker det ner lite annorlunda godis, chips, popcorn och andra läckerheter. Sedan redo för att fynda på Oxford och Regent Street. Uniqlo är en ny favorit med läckert japansk inspirerat mode till bra pris.Tidigare har jag bara vänt i dörren till Primark – men denna gång gav jag det en chans och gjorde några fina fynd. I januari är det OK att gå där – annars lite för mycket trängsel i min smak.

Roligare är att strosa på Kensingston High Street och som den chokladälskare jag är så svävade jag nästan bland molnen när jag kom in i Hotel Chocolat (nej inget hotell – men vilken choklad).. Fortsätter till Notting Hill och hittar Åkessons Choklad – vägg i vägg med den berömda bokhandeln från filmen Notting Hill. Längs vägen slinker jag in på Arancia Pizza. Den spektakulära skyltningen lockar.

Området kring Westbourne Grove är en återkommande favorit. Små designbutiker med otroligt snygga kläder och skor. Ja, det blev en del här också! Svårt att motstå. Bröd och ostar från Daylesford får självklart följa med hem. Själv älskar jag att handla matprodukter. De inköpta varorna kommer att förgylla många kvällar hemma i Sverige.

Shepherds Bush bjuder på etnisk mångfald med utsökta små butiker. Tror sällan jag smakat så fräscha grönsaker som från Kabul Gate Supermarket i området.

Skulle kunna skriva sida upp och sida ner om alla små butiker – och då har jag bara sett en bråkdel av Londons underbara utbud. Avslutar med ”ögonshopping” på Harrods. Det ÄR kul att kolla där – men sanslöst dyrt.

IMG_8887.JPG

Popcorn i alla dess former på Selfridges!

IMG_8868.JPG

Den ljuvliga chokladaffären på Kensingston Highstreet

IMG_8962.JPG

Åkessons Choklad i Notting Hill kan också tillfredsställa lusten till choklad!

IMG_8970.JPG

Vilken läcker skyltning på Aracia!

IMG_9112.JPG

Härliga organiska produkter av alla dess slag hittar på Daylesford

IMG_8947.JPG

En av alla fina små butiker som man hittar i Shepherds Bush

IMG_9077.JPG

Spektakulär tårta på Harrods till det facila priset av 6000 kronor – för en tårta -men visst är den elegant! Köpare finns säkert!