Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vår i Nice bjuder på allt – här är några av mina favoriter

Planet gör sin vanliga gir över det Azurblåa Medelhavet och jag känner samma glädje och förväntan som alltid. Tillbaka i Nice och nu märks det att våren är här. Utslagna träd, till och med platanerna på Victor Hugo har fått sina löv. Prunkande blomster, doften av nyklippt gräs, blommande buskar överallt. Promenade des Anglais är sig likt. Åt ena sidan det underbara Medelhavet och som vanligt har några badsugna turister kastat sig i havet. Andra ligger lättjefullt på stranden och bara njuter. Vänder man i stället blicken åt motsatt håll möter man det ena hotellet lyxigare än det andra med Negresco som okrönt drottning.

Själv hoppar jag gärna över Rue de Franc – gågatan som ärfylld turister och där många av matställena tyvärr är lite avturistfällor – synd att lägga tid där. Place Massena är däremoten av mina favoriter. Det vackra torget med sina spektakulära statyer som skiftar färg när mörkret faller. Om man blickar mot havet skymtar Vielle Ville, gamla staden som är helt underbar, men vi stannar kvar en stund. I riktning mot bergen ligger Jean Medicin, en mycket trevlig gågata med bra shopping och det första man möter är Galerie Lafayette, inte lika stort som i Paris, men trevligare och lättare att överblicka. Vill man prova en kopp gratis kaffe finns Nespresso butiken mitt emot. I anslutning till Place Massena breder Nice nya stolthet, Jardin Albert 1, ut sig. En fantastiskt fin parkliknande anläggning och som en diamant lyser vattenspegeln med sina sprutande vattenångor. Gå över denna, känn hur barnasinnet och leklusten kommer tillbaka. Underbart!

Trötta ben kan enkelt att ta spårvagnen från Place Massena, och kliva av på hållplatsen Vielle Ville eller Opera. Vindlande gränder, radvis av trevliga kaféer och restauranger, små butiker, den ena läckrare än den andra. Låt lusten styra stegen och möt kyrkor, små museer, köttbutiker med ett utbud som gör en lite avundsjuk, liksom fiskmarknaden, ostaffären och glasställena. När vi nu är inne på temat mat så missa för allt i världen inte Marche de Fleurs. Ta gärna en kaffe eller lätt lunch på trevliga Pain Qotidien som ligger precis där marknaden börjar. Känn den provencalska stämningen, insup doften av mimosa och nyutslagna rosor innan den ersätts av anis, timjan, rosmarin och salvia. Det doftar södern. Njut av frukt, grönsaker, bröd och ostar. Själva har vi alltid med en extra väska som vi fyller med allsköns läckerheter. Testa gärna oliverna från Nyons och de från Nice. Runt marknaden finns massor av trevliga restauranger, en del lite av turistfällor medan andra är suveräna.

Efter marknadsbesöket är det dags för HAVET och någon av de trevliga ”Plagerna” som inte bara hyr ut solstolar utanockså har serveringar där man kan äta en utmärkt lunch, dricka iskallt rosévin eller bara ta en kaffe. Blicka ut över havet, känna solens strålar och njuta av livet. Min favorit är Ruhl Plage, men det finns många trevliga ställen. Det blir fler blogginlägg från Nice – restaurangtips, sevärdheter, shopping, barer och nattliv. Följ gärna tollgerdt på Instagram – blir många Nice tips denna vecka.

Vattenspeglarna vid Place Massena!

Place Massena!

Spårvagnen vid Place Garibaldi nära Vielle Ville!

Medelhavet när det är som bäst!

Skickat från min iPhone

image2.jpeg
image1.jpeg
image3.jpeg
image4.jpeg