Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vintrig långhelg i München bjuder på glad och uppsluppen stämning!

München, nästan bara ett stenkast bort, men ändå känns de kontinentala vindarna och atmosfären är helt olik den härhemma. Vi klev på planet en torsdag klockan 14.35 och hann in till city innan affärerna stängde klockan 20. Staden omfamnar en med en glad och öppen stämning. Lätt att få kontakt med människor.

Historiens vingslag känns lite här och var som när vi besökte utställningen om Rupert Mayer – en präst som kämpade för de utsatta under andra världskriget. Rådhuset är ett måste att besöka liksom flera av de fina kyrkorna. För egen del gillar jag annars att flanera, kolla på folk, slå sig ner på ett kafé och prata med människor. Lyssna på deras historia, var ifrån de kommer, vart de är på väg – alltid lika fascinerande!

Shoppingen då? Ja här finns allt från små läckra butiker till pampiga varuhus. Karstadt är så stort så man nästan behöver kompass för att hitta. Missa inte deras fina matavdelning. Här hittade jag bland annat kryddor som jag länge sökt efter. Lite lyxigare variant är Oberpollinger och här möts man av Dior, Gucci och liknande så fort man kommer innanför dörren. Den fotbollsintresserade missar nog inte Bayern Münchens shop – här finns allt – till och med ketchup med lagets logga. Delikatesser på Dallamyr eller varför inte köpa med några läckra korvar hem?

Fotbollskändisarna är många och en del av dem kan man stöta på i nattens vimmel. Läckra drinkar finns på Zoozie´z och nöjer man sig med en öl går man kanske till anrika Augustiner Bierhalle. Kaféer i gathörn, själva återkom vi flera gånger till Orlandohaus med sina tjusiga kristallkronor.

Bayerns huvudstad bjuder på ett enormt utbud och även om man hinner mycket under ett vinteravbrott på några dagar så kan man mer än gärna komma tillbaka. Spårvagnarna gör det lätt att t sig fram och utgör ett trevligt och miljövänligt inslag i stadsbilden. Marc, läckert och centralt beläget designhotell var en förtjusande oas. Vilka frukostar och en sådan trevlig bar. Den lavendeldoftande kuddsprayen fick en att sjunka in i drömmarnas värld nästan innan man la huvudet på kudden. Vi kommer tillbaka.

IMG_9894.JPG

Det pampiga Rådhuset vid Marienplatz.

IMG_9900.JPG

Historiska byggnader vart man än ser.

IMG_9927.JPG

Anrika Orlandohaus med sina tjusiga kristallkronor.

IMG_9905.JPG

Långa rader av affärer som säljer tysk korv.

IMG_9876.JPG

Drycker saknas inte i München – vart man än går – kaféer, dryckesstånd, ölhallar, barer – ja allt.

IMG_9814.JPG

Läcker lobby på Hotell Marc.

IMG_9846.JPG

Tjusig klocka vid in-och utcheckningen.

IMG_9946.JPG

Ljuvlig spray till huvudkudden – ett tryck och sömnen kom nästan innan man la huvudet på kudden!