Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

"Winterbreak" i Alperna utan skidor – vad gör man då?

Skidåkning – alpint eller på längden -är klart målet för de flesta som åker till Alperna under vintern. Om man nu inte skulle ha lust att stå på skidor dagen lång – vad kan man då göra i en liten Alpby? Det finns hur mycket om helst särskilt om vädret är fint.

Stubaital är en gömd liten pärla som inte är så välkänd bland svenska turister. I dalen finns många mysiga byar som Telfes, Neustift och så min absoluta favorit – Fulpmes. Har varit här många gånger såväl vinter som sommar och denna lilla by är förtjusande och förvånansvärt opåverkad av tidens tand.

Skidsystemet Schlick2000 är mycket trevligt med breda snälla pister och även en del branta utmaningar. I dalen finns flera andra skidsystem och längst in tronar Gletscherbahn där man kommer upp på över 3000 meters höjd (somarskidåkning går alldeles utmärkt här).

Men nu skulle det handla om vad man kan göra när man inte står på skidor. Bor man på Hotell Stubaierhof skulle man kunna tillbringa flera dagar bara på hotellet. Stubaierhof lyser som en grön marsipantårta smyckad av krokaner med sina tinnar och torn. Ett helt underbart hotell – med fantastiskt kök – härlig frukost – 5 rätters middag på kvällen och däremellan kakbuffet på eftermiddagen – allt förförande gott. Trots sin storlek känns det personligt med mycket vänlig och trevlig personal. När man varit ute i solen och skidat eller bara solat så känns det underbart att gå in i hotellet SPA som är fantastiskt. Här får kropp och själ allt den behöver och att sitta utomhus i bubbelpoolen, känna på snön och blicka upp över en stjärnklar himmel är oslagbart. Kanske vill man ha pedikyr, manikyr eller massage – bara att välja! På kvällen trevlig bar och ibland levande musik och lite dans.

Fulpmes är ingen direkt hålligång by – Dorfkrug lockar folk på kvällen och så finns det ju Kuhstall – lite disco och bar. Annars handlar det mycket om att ”bara vara” i denna undersköna idyll. Vill man så går det ett litet bergståg in till Innsbruck och resan dit tar ca en timme. Under vägen passerar man bergsidyller och sköna naturscener. Oslagbara dagar som man kan leva länge på – vare sig man skidar eller bara ägnar sig åt livsnjutning!

IMG_9752.JPG

Njuter i solen utanför Stubaierhof.

IMG_9722.JPG

En av många läckra rätter!

IMG_9735.JPG

Efterrätter – vilken ska man välja? Alla lika goda!

IMG_9765.JPG

Musikbar i kväll – på Kuhstall

IMG_9763.JPG

Eller en öl på Dorfkrug.

IMG_9807.JPG

Livsnjutning när den är som bäst.