Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Barcelona – restauranger och nattliv – några av mina favoriter

Barcelona, staden som aldrig sover, bjuder naturligtvis på ett sjudande nattliv året runt och en uppsjö av utmärkta restauranger. Som alltid finns turistfällor, inte minst längs los Ramblas, men generellt är den mesta maten fantastisk. Eftersom vi bodde mitt i de gotiska kvarteren på utmärka Casa Camper, ett stenkast från MACBA (Moderna museet) så blev det framförallt restauranger i dessa mysiga gränder denna gång och här några av mina favoriter.

Vi börjar på suveränt läckra La Monroe de la Filmo, vägg i vägg med Filminstitutet och med ett sådant namn kan det ju inte vara annat än lockande. Underbar sen och livfull stämning, jättegoda tapas tillsammans med viner som förflyttar en långt bort i filmens värld. Trevlig och hjälpsam betjäning. Det var här vi lärde oss äta bröden som gneds in med tomat, lite olja, salt och sedan en skiva iberico skinka, ost eller spansk korv. Hamnade snart i livfulla samtal med några andra gäster och pratade vin och mat – en viktig reseupplevelse att dela med andra. Bord bör bokas.

En annan oförglömlig matupplevelse är Mosquito som ligger ganska nära Musikinstitutet. Vilken stämning. Trångt, glatt och fantastiska dumplings och andra asiatiska godsaker. Att boka bord är ett måste. Den trånga och nära stämningen gör det lätta att komma i kontakt med Andra. Om man är där på dagtid så missa inte den spektakulära asiatiska affären mitt emot. Inte för deras snygga saker, snarare tvärtom, men för känslan av att gå in i rum efter rum, lokalen tycks aldrig ta slut, men man hittar ut!

Viana Barcelona liknar ett hål i väggen och ligger på en bakgata, men maten. Vilka tapas. Stället är litet och bord måste bokas i god tid.

Hotellet har fascinerat oss och klart att vi inte kan motstå ett besök på deras restaurang, Dos Paillos, ett par minuter från hotellet. Vi blir inte besvikna. Här serveras tapas i alla dess former med en asiatisk – katalansk touch. Det finns en dyrare restaurangdel, men också ett mera prisvärt tapasställe.

Lägg därtill ett otal barer/tapasställen som aldrig gör en besviken. Ett gott råd, kolla hur mycket folk sitter på stället. Fullsatt av lokal befolkning? Då är det bra och värt att vänta en stund på ett bord. Under tiden kan man dricka gott lokalt vin och smaka lite tapas. Innan vi lämnar restaurangerna så bara ett ställe till, Carlota Akaneya. Wow säger vi som gillar det japanska köket. Det känns som om man sitter i Tokyo eller i Kyoto. Stämningen och maten är så japansk den bara kan bli utanför Japan. Underbar mat, trevlig stämning och mycket rar personal.

Som nattugglor vill vi inte gå hem till hotellet efter en härlig matupplevelse. Någon trevlig nattbar där man kan njuta av den katalanska stämningen, bra musik och lite prat med olika människor. Här är ett par trevliga nattbarstips.

Negroni Cocktail, häftigt ställe, lite avskalat och modernistiskt. Goda drinkar, cool och glad stämning. Vandrar hem sent och utanför MACBA, som ligger i närheten, är det massor av människor trots att klockan slagit över 02. En något annorlunda karaktär har Betty Fords Bar. Än mer livfullt och en extremt avslappnad stämning. Mycket bra musik, trångt och nära, vilket gör att man får kontakt med en massa trevliga nattmänniskor i staden som aldrig sover. Drar oss mot hotellet i denna ständigt vakna stad. Hinner en liten tur kring biljardbordet i hotellets bar innan vi säger god natt och tack till Barcelona för denna gång. Vi är snart tillbaka!

IMG_9973.JPG

Redo för kvällen på hotellets takterrass

IMG_0241.JPG

Asiatiska tapas på Dos Paillos

IMG_0424.JPG

Det japanska köket hos Carlota Akaneya förflyttar en till himmelska höjder!

IMG_0257.JPG

Negroni Coctailbar för en inte besviken

IMG_0269.JPG

Betty Fords bar – trångt. livfullt och härlig stämning!

IMG_9978.JPG