Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Brisbane – sol – värme och en alldeles otrolig livsglädje!

Brisbane – Queenslands huvudstad är som en enda stor glädjemagnet. Alla är vänliga och hjälpsamma – står man med kartan i hand så kommer genast någon fram och vill hjälpa till! Sinnebilden av pigga glada och gästvänliga australiensare! Efter en nattflygning från Singapore landar vi tidigt på morgonen i Brisbane – taxi till mycket trevliga och personliga Inchcolm boutiquehotell. Trots att klockan bara är halv åtta på morgonen så får vi rummet direkt – varmt välkomnade av personalen – tog en lätt frukost innan vi gav oss ut i vimlet. Lyckades efter vissa vedermöder och mycket hjälp hitta Old windmill – Brisbanes äldsta byggnad – nja kanske inte värd att leta så mycket efter men kul att ha sett. Stadshuset var betydligt enklare att hitta – en glad byggnad framför ett torg fullt av liv. Kände oss lätt jetlagade – gick ner till Eagle Street Pier – bara att komma dit och se floden med alla båtar och den vackra bron piggade upp. In på Sake – en mycket bra japansk restaurang – här blev vi omhändertagna och välkomnade med både värme och glädje. Åt ljuvlig mat – drack gott vin och vips var vi som nya människor igen.

Eagle Street är fantastiskt fint – massor av trevliga och livfulla restauranger och barer – ja man blir glad här också! Vi tar oss upp på Queen Street – shoppingstråket med alla tänkbara butiker – alltifrån H& M till Dior och Chanel hittar man downtown. Börjar bli sugna på kaffe ( ja har redan tagit ett par på hotellet och Starbucks) men så faller mina ögon på Noosa – en choklad – och kaffebutik/ med ljuvligt kaffe och en sorts Rocky Road choklad med recept från nuvarande ägarens farfar – så otroligt god!

Strosar vidare – träffar en massa trevliga människor och tar en öl tillsammans med Mick och Jade som vi träffar i hotellets mysiga bar. Dags att klä om för middag och sedan väntar nog sängen – kommer mycket mera om Brisbane senare!

image.jpeg

Trevliga Queensstreet!

image.jpeg

En av Brisbanes äldre sevärdheter ( staden är ung – tidigt 1900-tal blir gammalt)

image.jpeg

Noosa Chocolate Factory

image.jpeg

Den gamla kvarnen!