Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Fortitude Valley – spännande stadsdel i Brisbane

Vid första ögonkastet känns Brisbane inte som den storstad den faktiskt är, men efter ett par dagar där upptäcker vi att staden faktiskt är nästan dubbelt så stor som Stockholm! Kanske är det den varma, vänliga och hjälpsamma atmosfären som lurar en?

En av våra absoluta favoriter blev stadsdelen Fortitude Valley. För mig kändes den som ett mellanting mellan Berlin Mitte/ Kreuzberg och Notting Hill i London – men kanske lite mera ”raw” – inte riktigt lika tillrättalagt. Promenerade dit via Chinatown och det första vi mötte var klubbar och hotell med – kanske ? – ett lite tvivelaktigt rykte – men så plötsligt hamnade vi på en extremt intressant liten gatstump -Winn Lane -mysiga kaféer – butiker och ett hamburgerhak där i princip alla businessfolk verkade luncha – supertrevligt men för tidigt för lunch för oss. Flöt vidare – ja så kändes det – förbi några trista gator – innan ögonen spärrades upp / kolla den gatan och så hamnar vi på en av de mera spännande designgator jag någonsin sett! Möbler / kläder / hippa kaféer och sist men inte minst – extremt trevliga människor. Missa inte Clickon Furniture – superläckra möbler och för den som är nyfiken på australiensiskt mode så är Isov and Peppa en guldgruva!

Sugna på kaffe och hamnade på Jaimies Espresso – ett extremt läckert kafé! Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det? En enkel barack med uteplats på en liten asfalterad bakgård – nej så känns det ju inte alls utan som en plats där man kan hänga i timmar – dricka utsökt kaffe – luncha – prata med en massa trevliga människor och lyssna på superbra musik! Förändringen här både syns och känns – bakgårdar som plötsligt ersatts av läckra arkitektoniska skapelser – risiga bilar som får lämna plats för BMW suvar och Lexus – en stadsdel i spännande omvandling.

Börjar bli hungriga och plötsligt befinner vi oss på James Street – en helt underbar gata. Får syn på Harveys – en restaurang som ser mycket trevlig ut – är fullsatt både ute och inne så när som på ett enda bord. Äter en fantastisk lunch – köket är en mix mellan australiensiskt och italienskt när det är som bäst. Sitter ute och njuter länge av det goda vinet – beställer in ostar – svårt att slita oss men dags att upptäcka mera av Brisbane!

image1.jpeg

Winn Lane

image1-1.jpeg

Utan för Ison och Peppa som har massor av läckra australiensiska kläder

image1-2.jpeg

Jaime’s Espressobar gav oss nya vänner och oförglömliga minnen

image1-3.jpeg

Vad som dolde sig bakom dörrarna på detta hotell lyckades vi aldrig lista ut!

image1-4.jpeg

Underbar möbeldesign hos Clickon