Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Matupplevelser från hela världen – Copenhagen Street food och så Supermarco – en bit Italien mitt i Köpenhamn

Köpenhamns nya matmarknad är verkligen en upplevelse utöver det vanliga. Belägen vid kajkanten på Papiröen, ett stenkast från den eleganta Operan är den en skön blandning av Christiania och Torvehallarna. I en stor gammal industrilokal samsas 48 ”food trucks” och små restauranger om utrymmet och sommartid flyttar flera ut sina läckra matstånd. Man njuta av sitt kaffe eller en öl med bästa utsikt över vattnet och i fonden ligger Köpenhamns Skåderspelarhus. Det råder en skönt avslappnad, men ändå livfull stämning och alla verkar glada och nöjda. Precis vid ingången ligger en trevlig vin- och drinkbar och alla innehavare verkar samarbeta med varandra. När jag frågar efter ett visst sorts rödvin så säger tjejen i kassan, vi har det inte, men de där borta har.

Vad ska vi då äta till lunch? Vi gör inte bara en, utan två rundvandringar innan vi bestämmer oss. Här finns koreanskt, mat från Uruguay, Japan och Kina, Italien och México, Spanien och amerikanska burgare, tortillas, ostron eller meze, Valet faller på Slice of Rome och vilka pizzor! Vi testar en bit med rostad potatis och pesto, en annan med rostade sparrisflarn, en med svamp och mera traditionell med bästa buffelmozarella och färska tomater. Vin och öl hämtar vi i ett annat stånd. Avslutar med kaffe från Silver Street Coffe Club och till blir det en tiramisu från La Fattoria. Mycket prisvärt och mätta och glada tar vi oss en tur i omgivningen. Beundrar den vackra Operabyggnaden, kollar på fina husbåtar och kikar in på Noma, rankad som en av världens bästa restauranger.

En liten tur inne i city innan vi kör till nästa matpalats, Supermarco. Italien är en ständigt återkommande favorit och att komma in denna affär är precis som att stiga in en italiensk mataffär av bästa klass. Här kan man stanna länge. Botaniserar bland viner, öl, olivoljor, kaffe, italienska kex, glass, allt av högsta kvalitet. Så delikatessdisken som erbjuder suveräna ostar, mozzarella, burrata, skinkor, mortadella, hemlagad pasta, ja det mesta. Handlar olika sorters hemgjord pasta (visade sig vara av toppklass), ostar, oliver och vin. Vi dröjer oss kvar länge och det bästa av allt är att varje vecka erbjuds provsmakning av någon regional italiensk rätt tillsammans med ett litet glas av veckans vin. Toscana, Marche eller Sicilien – det beror på när man kommer. Fullastade med matkassar kör vi hem över bron.

IMG_4293.JPG

På Papiröen utanför Copenhagen Street Food

IMG_4278.JPG

Colombia och vegetariskt verkar spännande!

IMG_4263.JPG

Härlig och avslappnad stämning!

IMG_4243.JPG

Utanför Supermarco – ett stycke Italien i Köpenhamn

IMG_4325.JPG

Här kan man provsmaka mat från Italiens olika regioner tillsammans med ett lokalt gott vin – nya smakupplevelser varje vecka.