Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nightfall wilderness camp – vildmarksliv i Australien – en oförglömlig upplevelse

Så är vi framme någonstans långt ute i ”nowhere”. Vi kör över Christmas Creek och just i dag är vattnet inte särskilt högt så det går lätt att ta sig över. Parkerar bilen och vi har knappast hunnit stiga ur förrän vi välkomnas varmt av Steve och Jaide, paret som driver detta ställe. Hälsar på Marc och Erin som är ett av de tre par som också ska tillbringa helgen härute i vildmarken. Fler gäster tar man inte emot – ett par i varje ”tält”, totalt sex gäster. Jaide visar oss runt. Vi börjar nere vid bäcken. Tre bord med stolar står utplacerade väl avskilda från varandra längs bäckstranden. Här kan man bada berättar Jaide, i något av vattenhålen, enda publik är någon av alla de wallabys som lever och bor här, möjligen tillsammans med någon liten koala. Självklart ska jag testa ett dopp lite senare, solen skiner och det är nog drygt 20 grader trots att det är vinter i Australien. Är det ljumma kvällar äter vi ute i det fria, förklarar Jaide, men nu på vintern blir det troligen framför brasan i samlingsrummet. Vilket rum. Underbart, öppet åt ena hållet, en härlig brasa, soffa och bord där man samlas för en öl, ett glas vin eller en drink före maten, fri bar där man kan hämta dricka. Middagen serveras klockan 19 och frukost mellan 8 och klockan 11. Om så önskas kan man också äta i sitt privata ”tält”. Friheten känns total.

En liten golfbil transporterar oss och väskorna uppåt, långt ut till ett alldeles eget avskilt ställe och där ligger ”tältet” som ska bli vår bostad över helgen. Jag måste medge att vanligt campingliv absolut inte är något för mig, men jag hade ju sett på nätet att det var något helt annat och jag blev överväldigad. Här skulle jag kunna stanna länge och göra ingenting, säger jag. I kylskåpet står en flaska champagne och en ostbricka med ljuvliga tillbehör. Allt ingår i priset. Varken kort eller kontanter används på Wildernes Nightfall Camp utan det man vill göra och ha bokas och betalas i förväg, som t ex massage i det fria eller guidade långa vandringar i nationalparken.

Öppnar champagnen, skålar och njuter innan vi går husesyn i vår boning på 62 m2. En fullt utrustad köksavdelning med ett välfyllt kylskåp – inte bara ostbrickan, utan choklad, nötter och andra snacks, vatten mm. En mysig soffhörna, plädar och filtar (det kan behövas för natten är kylig även om kaminen värmer), en stor och präktig braskamin, dusch, toalett och som kronan på verket två franska badkar, stearinljus och badsalt, så klart att vi njöt av ett bad i dessa ljuvliga badkar, på med morgonrockar, tänder brasan innan det är dags att äta.

Nu ska jag backa bandet för innan dess hann vi utforska området utan att se en enda människa. Inledde med att sitta utanför tältet, äta ostar, skåla i champagne och lyssna på tystnaden. Se, viskar min man. En wallaby mamma med sin lilla unge. Den lilla diar medan mamman kikar försiktigt på oss. En upplevelse som tränger så djupt in i själen att den är svår att förklara. Hand i hand går vi sedan runt i detta oändliga område, långvandringen till Lamington Park ska vi göra i morgon. Den kräver ordentliga skor, vatten mm. I dag är de mer än tillräckligt att bara vara här. Några hundra meter upp i backen ligger ett av de andra tälten och jag ser hur det ryker ur skorstenen. Detta är ett ställe som gjort för romantik.

Så faller mörkret och det blir svart. Kolsvart och jag prisar lyktorna vi fått. Utan dessa hade det varit omöjligt att ta sig till samlingsplatsen nere vid bäcken. Jag har sällan mött ett sådant mörker, tystnaden är överväldigande och bryts bara av en och annan fågel som slår bo för natten och ett tassande av någon wallaby eller koala. Månen är vänlig och bjuder på lysande fullmåne i nattens mörker och med försiktiga steg går vi mot samlingstältet. Här sitter de båda andra paren, killarna har vi redan hälsat på, men nu är också Dominique och hennes man Marc här. De har barnfritt och har lämnat sin lille ettåring i tryggt förvar hos hennes föräldrar. Småpratar, tar en öl före maten innan vi bjuds till bords. Sitter framför öppen eld och njuter av en utsökt trerätters måltid, lokala råvaror och ekologiskt så långt det går. Underbara viner innan vi flyttar över till sittgruppen igen. Jag hade räknat med en tidig kväll, men runt detta bord klickar personkemin i gång på ett sätt jag sällan varit med om. Något händer med oss alla och vi pratar och pratar om livet, ja om allt. Människor från olika delar av världen ja de båda andra paren är australiensare, olika erfarenheter, jobb, utbildningar, men ändå något som svetsar oss samman och öppnar inre portar. Klockan närmar sig väl midnatt när Marc faller på knä och friar, romantiskt så det förslår. Champagne öppnas, musik sätts på och vi dansar och pratar natten lång. Den tidiga kvällen blev kring halv tre tiden på natten och efter en oförglömlig kväll somnar vi tätt intill varandra framför brasans mjuka sken. Det här är livskvalitet. Fortsättning följer.

IMG_8805.JPG

Myshörna framför brasan

IMG_8817.JPG

Lovar att de var ljuvliga att bada i – de franska badkaren

IMG_8818.JPG

Champagne och ostar – utsökt lunch!

IMG_8834.JPG
IMG_0985.JPG

Mor med sin lilla unge!

IMG_8883 - Kopia.JPG

I dag kunde man gå över Christmas Creek – nästan torrskodd!

IMG_8800.JPG

En bild på den sköna sängen måst ju också med!