Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Arkitektoniska skapelser i Poble Nou och El Clot – men också klassiker som Gaudi

Skrivarkursen är slut, men vi har bokat några extra dagar för fortsatt njutning i Barcelona. I dag ska vi ägna förmiddagen åt att utforska och betrakta en del av den arkitektur Barcelona blivit så berömd för. Gaudi är en självklarhet. Denna gång hoppar vi dock La Sagrada Familia, men har man aldrig varit där så bör man absolut inte missa ett besök i denna magiska skapelse. Vi promenerar från pampiga Placa Cataluyna och styr stegen längs Avinguda Diagonal, gatan som kantas av den ena elegantare butiken efter den andra. Eller vad sägs om Gucci, Dior, Chanel och många andra. Tjusiga kaféer och flera av Gaudís berömda byggnader. I hörnet av Provenca ligger Casa Milá, ett hus med fantastiska våningar och där man som besökare får möjlighet att titta in. Går några steg in på Provenca och njuter av en ljuvlig café cortado på Praktik Bakery som är ett mycket läckert ställe. Ett bageri med stor glasruta som gör det möjligt för oss att följa bagarnas arbete och se deras färdiga skapelser, ett hotell och ett kafé, allt i samma förpackning! Att sitta på kaféet och kolla på folk är väldigt kul, alltid kommer man i kontakt med någon som är sugen på att prata. Vi ska dock vidare så det blir bara ett snabbt stopp innan vi går tillbaka till Avenida Diagonal och fortsätter färden mot Poble Nou för att njuta av alla spännande byggnader som ligger i denna del av Barcelona.

Så ser vi det, pampiga Agbar Tower, Avenida Diagonal, 211. Tornet är otroligt läckert och vägg i vägg ligger en byggnad som påminner om den Sorte Diamant i Köpenhamn. I bygganden tycks bibliotek samsas med turistinformation och mycket annat. Vi blir inte riktigt kloka på namnet, men vacker är byggnaden! Korsar den breda avenyn och kommer fram till en gigantisk marknad som erbjuder det mesta av traditionellt marknadsutbud. Själv är jag dock mest intresserad av den magnifika byggnaden med sitt stora koppar/guldglänsande tak.

Vi fortsätter vår färd genom Poble Nou med riktning mot havet. Kommer in på en väldigt trevlig gågata som kantas av små butiker och kaféer. Slår oss ner på ett av dem och pratar med Miguel och hans fru Anna. De är fredag och då hämtas barnen tidigt på dagis och sedan brukar många föräldrar samlas här för en fika. Stämningen är otroligt glad med alla pigga lekande små barn. Efter en stund med trevligt prat säger vi hej då och raskar på stegen. Vi ska hinna luncha på Els Pescadors, en förtjusande restaurang tonvikt på fräsch fisk och utsökta skaldjur från Medelhavet. Vi hinner innan stängning! Njuter länge av lunchen, dricker sista klunken av det krispiga och iskalla vita vinet från trakten. Tackar för oss och går vidare ner mot havet. Där ser vi det och i nästa inlägg blir det mera om livet vid havsbandet i Barcelona – om Olympiabyn och annat!

Bara så vackert – Agbar Tower!

Utanför magiska Casa Mila!

”Loppmarknad” i en av de vackraste byggnader man kan tänka sig!

Så lunch på ljuvliga Els Pescadors!