Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Barcelona – spännande shopping fjärran från alla butikskedjor

I Barcelona finns ”allt” man kan önska när det gäller shopping. Lyxbutiker, som Chanel, Dior, Gucci eller Rolex med priser som får en att häpna. Många ligger på lyxgatan framför alla andra, Passeig de Gracia. För de flesta av oss handlar det mest om att ”fönstershoppa”, kul det också ibland. Så finns klart alla dessa kedjor som man snubblar över i västerländska större städer, H & M, Zara, Mango för att nämna några. Vill man köpa kläder där känns det som att man lika gärna kan shoppa på hemmaplan. Sedan har vi också de där mer speciella butikerna med saker som man inte stöter på överallt.

Lunchar på välkända El Xampanyet som man bara måste besöka. I och utanför Barcelonas kanske mest berömda tapasbar trängs välskräddade affärsmän och affärskvinnor med turister i shorts och sandaler och sedan en massa andra mellan de båda ytterligheterna. Trots trängseln är det inte någon turistfälla utan tapasen är utsökta och till detta tar vi naturligtvis ett glas av deras berömda cava. Nöjda och glada strosar vi vidare och så plötsligt, ett stenkast frän myllret av människor, hamnar vi på en gata, Banys Vells, som förgrenar sig i andra små gator.  Det är ett förtjusande område i omvandling, från lite stilla och bortglömt till ett centra för lokala hantverkare, smyckedesigners, väsktillverkare för att nämna några. Cuirum med sina vackra lädervaror, en ljuvlig butik med lokalt tillverkade tvålar och andra hudprodukter, en butik där fem smyckedesigners tillverkar vackra smycken och så Rossymina, som gör de mest underbara väskor, portmonnäer, armband och liknande. Ett extra plus är att hantverkarna gör sina produkter i affärslokalen så den är liksom en kombination av butik och verkstad. Jag köper bland annat ett armband som jag redan fått mycket beröm för och det enda jag ångrar är att jag inte köpte flera. Det får bli nästa gång för gatorna och butikerna i detta område kom att bli en ny favorit. Så plötsligt är vi ute i det sjudande folklivet igen, går in i katedralen innan vi avslutar med en kaffe på det trevliga kaféet med utsikt över El Born Cultural.

Sista dagen innan det är dags att flyga hem blir det en hel del matinköp. Kryddor och grönsaker på Bouqerian, som är värt ett besök trots trängseln, svartsfotsskinka från La Xarcu, bröd hos Farina & Sons, kakor från Brunells. Nästa inlägg kommer att handla om några favoritrestauranger i Barcelona.

 

Mysig shopping också i kvarteren kring El Born Cultural

Här blir det bara fönstershopping – i dag i alla fall!!

Hos Rossymina med sina förtjusande väskor, armband mm

Cuirum – där de tillverkas utsökta väskor, skärp mm.

Badprodukter – den ena mera lockande än den andra – utsökt butik!

Bild från de underbara kvarteren kring Banys Vells.