Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ljuva Provence förtrollar och bjuder på allt

Jag har besökt Provence ett otal gånger, från unga tonår, privat, med jobb och jag måste medge att jag aldrig tröttnar på att återvända. Efter en ljuvlig lunch i Albenga bilar vi längs kusten och passerar snart den franska gränsen. Ja, här är mycket turister, särskilt sommartid, men ljuset, bergen växtligheten, havet, dofterna – ja allt har en nästan magisk inverkan på mig och mitt inre. Jag älskar att komma hit oavsett årstid och det känns som att jag alltid kommer att beröras och förföras av denna del av vår värld.

Efter ett kort stopp i Nice kör vi längs vindlande vägar, den ena vackrare än den andra, mot Seillans, men innan vi är där så måste jag bara stanna till i Grasse, än en gång. Parfymdoften förtrollar på något sätt hela staden och när man får veta vilken mängd blomblad som går åt för varje liten essens så förstår man varför fin parfym kostar så mycket. Vi tar en snabb lunch på ett trevligt litet ställe längs vägen, ett av många som drivs av rara och passionerade ägare. Å, stanna, ropar jag. Vid min sida syns en smaragdgrön sjö, jag har sällan sett något liknade. Här badar man, kör små båtar och i mitt stilla sinne tänker jag – så mycket Provence har att bjuda på. För många är sydfrankrike överfulla stränder sommartid, men då har man missat själva essensen av Provence. Så ser vi skylten, Seillans, men GPS:en talar om att vi ska fortsätta för att nå vårt lilla ”mas” eller kanske snarare ”Maison des hôtes”. Fortsätter längs en smal väg och plötsligt ser vi skylten Maison des Lavandes. Kör in på den lilla vägen och parkerar framför det som ska vara vårt hem några dagar och det ser precis lika förtjusande och fint som jag förutsätt mig. Bara namnet gjorde mig lockad för i min senaste roman bor huvudpersonerna i Provence på ett ställe med samma namn. Klart att detta var svårt att motstå.

Vi möts av det rara brittiska ägarparet och så när som på ett par trevliga tyskar så är vi ensamma. Det känns som om det vore vårt alldeles eget ställe. Rummet, terrassen, poolen, trädgården, ja allt är helt underbart. Vi får ett glas iskallt rosévin av vår värdinna, sätter oss på vår terrass, njuter, lyssnar på cikadorna, ser humlor surra runt lavendel och rosor och inser att här kommer vi att ha det bra.

Efter en god middag i den lilla byn åker vi tillbaka och njuter av att bara vara. Somnar ovaggade och vaknar upp till en kristallklar morgon med en himmel så blå som den bara kan vara i södern. Utsökt frukost under skuggan av ett parasoll gör oss redo för att utforska denna vackra trakt. Mera i nästa inlägg.

Maison des Lavandes – en dröm med lavendel och rosor överallt

Frukosten ska ätas här!

 Vips så är den framdukad – den ljuvliga frukosten!

Lyxigt med ”egen” pool – ingen trängsel!

Magisk sjö på  vägen mellan Grasse och Seillance

Oliver – lavendel – vin och mycket annat bjuder det vackra landskapet på!