Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

London – var äter man bäst? Några av mina favoriter

London har nästan 18 000 restauranger som är rankade av Tripadvisor. Det innebär att man skulle kunna äta på en ny restaurang varje kväll under 50 år och under den tiden skulle klart vissa stänga, andra öppna! Lägg till detta alla de små ställen som tycker att det är alldeles för dyrt att betala till Tripadvisor. Utbudet är alltså gigantisk och vad ska man välja? En stor del av nöjet när man befinner sig på resande fot är att hitta spännande restauranger, kaféer och barer som lockar, inte bara med god mat, utan också med den där speciella atmosfären som gör att man vill stanna kvar länge.

Det finns naturligtvis alla tänkbara snabbmatskedjor i ena änden och Michelinrestauranger med tre stjärnor i den andra. Där emellan finns alla prisklasser och kulturer representerade. Indiskt, vietnamesiskt, peruansk, libanesiskt eller varför inte koreanskt? Allt finns att få. Under förra London-besöket hittade vi ett par riktiga pärlor, av det lite elegantare slaget. Denna gång var vi på jakt efter nya lockande pärlor.

Vi kommer till London sen eftermiddag och hinner med en del sightseeing innan kvällen. Ett stenkast från hotellet snubblar vi nästan över ett kafé, Grand Café Villandry. Ljuvligt kaffe, trevlig och hjälpsam personal gjorde att vi kom tillbaka flera gånger. Som kaféälskare är det extra roligt att hitta en favorit nära hotellet så att man kan inleda dagens strövtåg med en god kaffe efter frukostkoppen!

Första middagen har vi bokat in på Counter Culture, 16 The Pavement i Clapham. Det är långt från vårt hotell men denna fullständigt galna, läckra pärla är värd hela turen dit. Stället är litet, bordsbokning ett måste och maten är så läcker. Lägg till detta den trevliga personalen som bjuder in oss likt goda vänner så kan kvällen inte bli annat än en höjdare. Allt är lokalt, mycket fermenterat och det smakar ljuvligt och är väldigt prisvärt. Counter Culture är en ”lillebror eller lilla syster” till The Dairy som ligger vägg i vägg. Lika lockande och läckert. Kvällen blir sen, men vi hinner ändå med att besöka den välkända puben Cahoots, Kings Court. Att komma in där är som att befinna sig på en tunnelbanestation från 1940-talet, alldeles likt det man sett i filmer som utspelas under Andra Världskriget.

Maten, pizza, pasta, alla utsökta smårätter tillsammans med vinet på Pizza East i Shoreditch är helt fantastisk liksom den magiska stämningen som möter en så fort man öppnar ytterdörren. Vibrerande, livfull, packat med folk, bra musik, ja här finns allt för att skapa en minnesvärd kväll. Mätta och glada lämnar vi Shoreditch för att ta tunnelbanan till vårt hotell, men så ser vi en livfull musikbar som verkar helt fullsatt. Alltid en utmaning att se om man kan ta sig in, och ja, det gick snabbt i kväll också trots lång kö utanför! Glada samtal, goda drinkar och kvällen är fulländad.

En nytänd stjärna är Hoi Polloi som lockar massor av folk. Inredningen är så läcker och maten en mix mellan Skandinavien och Japan. Superb mat, trevlig betjäning, bästa sällskapet, ja ännu ett fynd i London.

Sedan var det alla kaféer, lunchställen som vi prövade, men lämnar London för denna gång och snart tillbaka med Barcelona!

En stund för reflexion – vilken restaurang ska vi välja bland 18 000 olika?

Vi börjar med en kopp kaffe på mysiga Grand Café Villandry

Köket på spännande Counter Culture som gav oss en oförglömlig kväll!

Ett glas champagne får inledda den utsökta middagen på Hoi Polloi!

Och denna ljuvliga dessert får avsluta!