Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Skrivarresa i Barcelona – en upplevelse utöver det vanliga

Jag har varit otaliga gånger i Barcelona, denna vibrerande, livfulla och härliga stad. Nu är jag här för att hålla i en skrivarkurs tillsammans med Annsofie. Det är vår femte gemensamma kurs på resande fot och det känns så kul. Vi har bokat rum på ett litet boutique hotell i stadsdelen Poble Sec och redan när taxin stannar utanför Hotel Brummell blir jag förälskad. Ett underbart ställe där Oscar hälsar välkommen med en stor kram. Jag har skrivit ett otal mail till Oscar och Alma, som har fixat allt vi önskat och mer där till och det känns som att vi redan känner varandra. Maken är med och vi ser båda lika lyckliga ut när vi kommer in i rummet och möts, inte bara av ett supertrevligt rum, utan också av en strålande utsikt över Mont Juic och nedanför en mysig lokal gata. Snabb uppackning för att sedan utforska hotellet. Här finne en pool och flera trevliga ”gårdar” där vi kan hålla kursen och där man också kan skriva. Den lilla gården, baren, yogagaraget – ja allt är så läckert och tilltalande. En välkommande anda genomsyrar hela hotellet och du serverar dig själv kaffe, öl, vin om du har lust. Annars finns den trevliga personalen alltid på plats. Atmosfären och stämningen kommer att skapa en kreativitet utöver det vanliga, det känner jag på mig.

Poble Sec är ett område som tilltalar och lockar. Fjärran från massturismen kring Ramblan och andra turiststråk. Här är det främst lokalbefolkningen som styr och turistbutikerna lyser med sin frånvaro. Det gillar jag. Vi slår oss ner på ett trevligt kafé på en av gågatorna. Dricker en av många cortado. Här vimlar av mysiga lokala restauranger och barer. Maten på de vi provar är sagolik och jag återkommer till några favoriter i ett senare blogginlägg. Innan kvällens middag hinner vi promenera upp till toppen på Mont Juic, en bedövande vacker tur genom en park. Rosorna blommar, fåglarna kvittrar och vi möter några hundägare och en och annan joggare. Annars är stilla och utsikten på toppen är magnifik. Här ser vi Funicularen, linbanan som tar en upp från andra sidan och ända nere från havet.

Efter en härlig frukost är det dags att inleda veckans program. Alltid lika spännande att möta en ny grupp och min magkänsla säger mig att det här kommer att bli en kanonvecka och en supergrupp. Efter avslutad vecka kan jag bara konstatera att mitt första intryck stämde mer än väl. Kursprogram på förmiddagen, förväntningar, skrivarprocessen, förlag, utgivning och mycket annat medan eftermiddagarna är lediga för eget skrivande. Man kan också låta sig inspireras av Barcelona som bjuder på allt. Konst, kultur, shopping, mat, viner och sist men inte minst trevliga möten och inspirerande samtal. Kreativiteten flödar.

Tänkte ägna eftermiddagen åt de Gotiska kvarteren, Raval och El Born. En kvarts promenad från Hotel Brummell och vi är framme i Barcelonas historiska hjärta. Byggnader från 1200-1300- och 1400-talen, små butiker med anor längt tillbaka, torg, kaféer och den pampiga katedralen. Utsökt tapaslunch på Bar Canete, kaffe och crème katalan i Barcelonas äldsta mjölkbar Granja M Viader innan vi samlas för kvällens gemensamma reflexion och middag.

Själva avslutar vi kvällen med ett glas cava och firar att min nya bok, Relationer, himmel eller helvete är färdig för tryckning. Det är en populärvetenskaplig bok som handlar om relationer, varför håller vissa och inte andra? Den förste september släpps boken och då får man svaren. Det känns fantastiskt och jag går hem i den ljumma Barcelonanatten med ett lyckligt leende på läpparna. En härlig kombination av inre och yttre resor, snart färdig att spridas. De som vill följa bokens resa och lära mer om relationer kan följa min blogg www.tollgerdt.com!

Mera Barcelona följer i nästa blogginlägg!

 

 

Slappar vid poolen på Hotell Brummel

Planerar, inspireras och skriver

Boken – Relationer – himmel eller helvete – är snart klar för tryck!

Ett av många trevliga kaféer i Poble Sec

På väg upp till toppen av Mont Juic – magnifik utsikt!

Avslutningsmiddag med vårt härliga skrivargäng – på suveräna La Monroe!

Ett besök på Barcelonas äldsta mjölkbar – Granja M Viader är ett måste!