Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vårvinterbreak i Alperna – en njutning för kropp och själ

Tillbaka några dagar i underbara Stubaital på vårt absoluta favorithotell i Alpvärlden, Hotell Stubaierhof. Genom åren har detta nästan kommit att bli vårt andra hem och så fort vi kommer in genom dörren möts vi av glada hälsningar. Allt är precis sig likt och lika fint och inbjudande som vanligt. Byn är en liten pärla och nu möter påskharar och ägg oss överallt. Solen strålar från en klarblå himmel, topparna är täckta av snö men nere i byn råder nästan försommarvärme. Vi har skidat i dessa pister, vandrat på sommaren ner från toppen till den vackra dalen, men det är första gången vi ska tillbringa några dagar i början av april här. Skidsystemen är öppna ytterligare tio dagar och vi är nyfikna på hur det ska se ut i backarna.

Checkar in, packar upp, ställer mig på terrassen och andas in den välgörande alpluften. Jag blickar ut över snötäckta berg, spirande grönska, ser de söta hästarna som roar sig i sin hage och i ladugården ligger korna och väntar på grönbetet i Alperna. Idyllen är fulländad. Dags för middag och den är en njutning i sig. Varje kväll erbjuds en sex- rätters meny med fantastiskt god mat och därtill ädla drycker. Numera kan hotellet ståta med en egen sommelier och vinlistan är diger. Tur att vi ska röra oss ordentligt annars hade nog den goda maten satt sina spår. Avslutar kvällen med en tur till favoritbaren Leo Stadl Bar – alltid mycket folk, glad stämning och ofta levande musik. Somnar ovaggade i vårt härliga rum.

En utsökt frukost inleder dagen. Solen lyser, himlen är klarblå och det ser ut att bli en underbar dag. Skidbussen går precis utanför hotellet och tar en snabbt upp till dalstationen. Vilken skillnad mot sportlovet. Det är så stilla vid skiduthyrningen och knappast en människa i liften. Vid mellanstationen är det vår, inte en snöfläck, men uppe på toppen Schlick 2000 är skidåkningen i full gång. Pisterna är dock nästan tomma, snön perfekt fram till tidig eftermiddag då den blir väldigt mjuk, men det kompenseras med total frånvaro av köer i liftarna och på den trevliga topprestaurangen råder heller ingen trängsel. Glad musik, en österrikisk ”pfiff” och lyckan är fullkomlig. Nu till det allra bästa, den som vill kan njuta underbar skidåkning på toppen där alla pister är öppna och den som hellre vill vandra kan ägna sig åt vandring från Mittstationen ner till byn. Även andra vandringsvägar är öppna och nog är det fascinerande att se skidåkare susa förbi en bit ifrån blommande körsbärsträd och spirande blomster.

Solvarma och med trötta ben slår vi oss ner på trevliga Dorfkrug och tar vars en kaffe innan det blir en bytur. Jag har börjat förstå varför jag är så fäst vid denna dal och by. Det är som om ingenting har förändrats sedan vi kom hit för flera år sedan. Livet går sin stilla gång även om klart liftsystemet har blivit mycket större, vissa affärer ersatts av andra, men i det stora hela så känns det precis som förr. Innan det är dags för kvällens utsökta middag besöker vi det fina SPA:et som hotellet erbjuder. Här finns biobastu, ångbastu, torrbastu, rum med infraröd strålning, en härlig pool och bäst av allt, bubbelbad utomhus. Blickar upp mot himlen som ännu är ljus, hör fåglarnas vårsång och njuter av livet när det är som bäst. Vill man så erbjuds skönhetsbehandlingar, massage och mycket annat också. För egen del är det är jag precis lagom avslappnad i trötta muskler och redo för ännu en god middag.

Det kommer mycket mera från London i kommande inlägg, men ville skriva några rader om en ultimat långhelg i Alperna.

Utanför underbara Hotell Stubaierhof

Solstolen på högsta toppen är väldigt skön!

Storslagna Alptoppar och så vackra!

En av många utsökta desserter på Hotell Stubaierhof

Den trevliga baren på Schlick 2000 – här känns det som om tiden stått still!

Idylliskt – betagande – som en saga!

Påskfint överallt – inomhus och ute i byn!