Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Magiskt nyår i New York

Att fira nyår i städernas stad, New York, är en häftig upplevelse. Fördelen med att resa västerut är att man vaknar i hygglig tid och hinner mycket på bara några dagar. Efter en ljuvlig frukost på hotellet tar vi en kaffe på Stumptown Coffee Roasters som anses servera ett av New Yorks bästa kaffe och vilken tur för oss att detta kafé ligger vägg i vägg med vårt hotell. Med en kaffe i handen är vi redo att känna på nyårsstämning i New York. Och nog kommer den att märkas. Först ut på 5th Avenue, passerar Empire, flanerar vidare och insuper den ultimata lyxen med Sak´s, Bergdorf Goodman, Tiffany och så vidare. Fönstershopping är ju gratis! Rockefeller Center med isbanan vill man inte missa och lika mycket folk som senast vi var där. Säkerhetsvakterna har dock blivit betydligt fler överallt.

En tur in på MoMA är ett måste och just nu visas en fantastiskt fin modeutställning – Is fashion modern – den pågår till den 28 januari. Vi går längs Central Park och överallt är det poliser och säkerhetsvakter – det är inte så många timmar innan The Ball ska sänka sig på Times Square- och polisen gör naturligtvis sitt yttersta för att hålla befolkningen säker.

Dags för lunch och i dag blir det en klassisk hamburgare på trevliga Bareburger, på åttonde avenyn. Smakar till och bättre än våra förväntningar och alla lysande betyg!

Börjar så smått bli dags att bege oss mot hotellet för att dressa om inför nyårsaftons middag. Möter massor av glada människor på väg att ta plats på Times Square inför tolvslaget. Pratar med några som berättar att det är ett måste för familjen och att fira nyår där som är en riktiga höjdare. Själv är jag dock nöjd med att vi bestämt oss för att fira tolvslaget med en underbar middag på The Left bank. Valet visade sig vara suveränt, utsökt mat, goda viner, härlig stämning och det nya året räknades in med hjälp av personalen och alla vi gäster bjöds på hattar, diadem, tutor och en speciell läcker kaka – till det hela – champagne. En minnesvärd och underbar nyårsafton!

Magiskt att fira nyår här!

Central Park – vinteroas i Central Park

Avspärrningar inför nyårsnatten!

Klassiska hamburgare på Bareburgers!

Njuter av en utsökt nyårsmeny på Left Bank!

Dags att säga VÄLKOMMEN till 2018!