Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vinterbreak i Alperna – en njutning för alla sinnen

I år blev det ett tidigt vinteravbrott med sol, snö och skidor i Alperna. Redan i slutet av januari packade vi väskorna och för första gången skulle vi flyga direkt till Innsbruck, bli hämtade där och alltså klara oss utan bil några dagar. Som ”frequent flyer” med SAS flyger jag mycket i jobb och privat – och måste ge en eloge åt Star Alliance partnern – Austrian Airlines. Den service och trevliga bemötande som de bjöd på i enklaste ekonomiklass är svårslagen.

En halvtimme efter landningen är vi framme vid hotellet i Stubaital och andas in den välgörande alpluften. Aldrig tidigare har jag sett så mycket snö. Byn påminner om det vackraste vykort man någonsin kan tänka sig, mer än en halv meter snö i byn, glittrande juldekorationer kvar, tre meter snö på toppen, strålande sol – vi är ”hemma” och lika lyckliga varje gång. Vi välkomnas med öppna armar, uppgraderas till en svit på översta våningen med en vidunderlig utsikt mot snötäckta berg, vars ett glas bubbel bärs upp till vårt rum och vi bara njuter. Efter en intensiv höst med otroligt mycket events kring boksläppet känns detta så välbehövligt.

Klockan är inte mer än att vi hinner ner och avnjuta eftermiddagsmålet med läckra bakverk, en liten sallad och bröd. Klockan är lite för sen för att vi ska upp i bergen i dag. I stället en tur i byn, provianterar en del, dricker kaffe på Dorfkrug där vi också möts av ett varmt välkomnande. Sedan blir det SPA och när vi efter välgörande bastubesök och simtur sitter i den varma bubbelpoolen, alldeles ensamma (det är inte högsäsong och betydligt lugnare än under sport- eller påsklov), omgivna av en massa snö, stjärnklar himmel, frisk alpluft och tystnad då är det bara att njuta av ögonblicket, carpe diem.

Maten lika magisk som alltid, fem rätters middag, gott vin följt av kaffe framför brasan. En pratstund med hotellvänner och vi är redo för sängen.

Klockan ringer ganska tidigt, en god alpfrukost lockar och sedan ska vi hyra skidor och jag har bestämt träff med skidläraren. Känner att min skidåkning behöver fräschas upp och det görs allra bäst med hjälp av en ”egen” skidlärare. Åken gick bättre än jag drömt om och när jag träffar maken för lunch allra högst upp på Kreuzjoch känner jag mig mer än nöjd.

Tre hela dagars skidåkning i strålande väder. Överraskande varmt med plusgrader ända uppe på drygt 2000 meters höjd gör att det blir en hel del tid också i solstolen. Gulaschsoppa, pizza, öl, kaffe, en liten obstler, SPA, simning tillsammans med utsökt mat skapar energi och lust. När vi körs till Innsbrucks flygplats sent torsdag kväll efter ännu en heldag i pisterna är vi mer än nöjda. Flygbolagets suveräna service fortsätter och efter stop over och byte till utrikes flyg i Wien hade vi beställt mat via Austrian Airlines hemsida – och vilken mat – suveränt bra. Som extra plus så hämtar vi allt bagage på Copenhagen Airport trots enbart 25 minuters transfer i Wien. Imponerande! Det här ska vi göra om säger vi båda när kör hemåt igen.

Magiskt vackra Alper

Perfekt snö – strålande sol – kan inte bli mycket bättre!

Solstolen är ett härligt komplement till skidåkningen!

Utsökt dessert!

Snötäcket på terrassen – byns mysiga kyrka i bakgrunden!

Sällan sett så mycket snö!

Kan inte bli mycket mera rofyllt!

Så här fin mat kan man beställa i ekonomiklass på Austrian Airlines – 15 euro – görs på nätet 24 timmar innan avgång – vin och kaffe bjuder flygbolaget på!