Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Williamsburg och Brooklyn ger lite småstadsvibbar

Det är vinter och kallt så denna gång tar vi taxi över Brooklyn Bridge – senast vi var där sken en ljuvlig septembersol och det var varmt – då är det en härlig tur att promenera över bron. I dag ägnar vi tiden åt Williamsburg – en väldigt trevlig ort i Brooklyn. Småstadskänsla med många mysiga butiker, kaféer och restauranger. Vi går längs en av huvudgatorna, Bedford Avenue där vi nästan direkt får syn på Soap Cherie, en liten affär med handgjorda tvålar, vackra som de mest utsökta cupcakes och praliner. Här kan man också gå kurs och lära sig tillverka tvål och hade jag bott en termin i New York så hade jag definitivt provat. Nu blev det i stället inköp av ett antal oemotståndliga tvålar, alldeles för vackra för att användas. Alldeles intill hittar vi den klassiska pizzeria Joe´s pizza, men vi har siktet inställt på ett annat ställe för lunch.

In och ut i trevliga affärer och vips är vi framme vid Bedford Cheese, en alldeles otroligt trevlig butik med ost och vinbar. Vi äter utsökta ostar med tillbehör och till dricker vi gott vin. Kaffe och en lite pralin tar vi på klassiska Martha´s Country Bakery som erbjuder både lunch och mera söta bakverk.

Dags att vika av från Bedford Avenue och gå i riktning mot floden. Här förändrar husen karaktär, det blir lite mera slitet, kanske till och med ruffigt på vissa ställen, men på andra, nybyggda tjusiga hus som skvallrar om hur området kommer att se ut om tio år. Skojiga affärer, caféer och vad sägs om frisören Rocky Locks, enbart för barn. Inte lång därifrån ligger Supreme, ett märke som lockar, främst ungdomar. Utanför deras butik i SoHo ringlade långa köer, väntetiden bara för att komma in i affären var en timme, allt organiserat av vakter. Dröm därför om vår förvåning när man kunde stega in i Supreme affären på 152, Grand Street, kul att kolla, dock inga inköp.

Går ner till flodkanten och beundrar den storslagna utsikten och solnedgången. Det börjar bli dags att ta sig tillbaka till Manhattan för kvällens middag, men innan dess måste vi besöka den läckra chokladfabriken, Li Lac Chocolate. Tyvärr var den stängd för dagen när vi kom. Tur vi redan hade passat på att smaka deras choklad med anor från 1923 när vi gick förbi deras butik i SoHo. Nu istället taxi över vackra Brooklyn Bridge hem till Ace Hotell.

Solnedgång över Brooklyn Bridge

Tvålar läckra som cupcakes!

Martha´s Country Bakery – mycket trevligt fikaställe

Ljuva ostar på Bedford Cheese House

Frisörsalongen som barnen får ha alldeles för sig själva!

Supreme – åtråvärt märke för många

En bit choklad är aldrig fel!