Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Frankrike har öppnat och Provence lockar

Poolen på Mas de Mougins

Förtjusande Mougins

Det är något magiskt över Provence och det är inte alls förvånande att regionen drar till sig människor – här har varit bebott sedan förhistoriskt tid. Själva är vi där nästan varje sommar – dock inte i år men i september hoppas vi kunna vara på väg söderöver. Tills dess – njuter vi av ljuva provencalska minnen.

Ett sådant är trakten kring Mougins där vi flera gånger haft förmånen att bo på förtjusande Mas de Mougins – en liten typisk provencalsk ”gård” som erbjuder fem underbara rum, en pool och en ljuvlig sydfransk frukost med olika läckerheter som hembakad quiche, kakor, pannkakor förutom ostar, frukter, bröd och mycket annat! Här dröjer man sig kvar länge. Utflyktsmål finns i mängder – kusten naturligtvis men för egen del föredrar jag byar och städer en bit från det myllrande och glättiga strandlivet – i alla fall under sommaren.

Mougins är nästan som en saga där hon klättrar sig upp för berget med sina gamla provencalska hus och utsikten mot Medelhavet är så vacker så att man får tårar i ögonen. Dess historia är gammal att man har svårt att ta det till sig. Stadsmuren omger fortfarande staden och det är lätt att blunda och drömma sig tillbaka.

Byn är influerad av konstnärer och gallerierna är många. Picasso levde sina sista år i Mougins och flera berömdheter har bott där som Christian Dior, Yves St. Laurent och till och med Churchill!

Mougins är också ett välkänt mattempel. Här har Ducasse och många andra drivit krogar – och varje år hålls det en internationell matfestival – Les Etoiles de Mougins

Massor av mysiga restauranger och kaféer – Le Rendez Vous de Mougins bjuder på fräscha luncher och gott kaffe och när det gäller middagar så föll vi handlöst för Clos de Basile som ligger nära vårt utsökta Mas. En förtrollande trädgård, ett underbart franskt kök tillsammans med ljuvliga viner. Missa inte Caves de Mougins – riktigt bra viner och en underbar miljö.

Njuter av en underbar middag i trädgården på Clos de Basile

MACM – konstmuseet är fantastiskt fint. Mougins är förvånade turistfritt trots att det är mitten av juli – kanske trängs alla turister längs kusten?

Bedövande vacker utsikt

I den provencalska solen är svalka skönt ibland
Mysiga gränder överallt