Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Louisiana – en upplevelse för alla sinnen

Parken med konst och vackraste natur är helt magisk


Äntligen kan vi ta oss över Sundet igen och komma tillbaka till alla våra danska favoriter – ett stenkast hemifrån. Inte riktigt, men nästan. Vi brukar vara i Köpenhamn med omnejd i alla fall ett par gånger i månaden, privat och med jobb. Den 3 mars var jag som bloggare inbjuden till Atout France trevliga pressmöte i Köpenhamn. Sedvanliga hälsningen, kramar och kindpussar, trevliga föredrag från franska representanter, god mat och gott vin. Föga anande jag då att det skulle dröja nästan sex månader innan jag åkte tillbaka till Danmark.

Fantastiska kvinnor

Häromdagen var det då äntligen dags att köra över Bron till Louisiana som är en verklig pärla på när håll. Byggnaden i sig, parken och den strålande utsikten över Öresund är värda ett besök bara dem – men nu var vi här för att se den omtalade utställningen Fantastiska Kvinnor, 20 kvinnor, konstnärer framförallt med inspiration av surrealismen. Flera av dem i skuggan av mera namnkunniga manliga konstnärskollegor. Frida Kahlo är väl den mest namnkunniga av dessa kvinnor och jag lovar att utställningen är fantastisk.

Otroligt spännande målningar

Strålande väder, lunch utomhus med en hänförande utsikt över Ven och Öresund, god lunch och en massa kulturell stimulans gjorde oss upplyfta och glada.