Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Val de Loire (#Loire Valley) – en digital resa

Hemma framför datorn i väntan på den digitala resan

Samtidigt på turistkontoret i Tours


Inget går förstås upp mot att resa fysiskt, nya miljöer, dofter, möten, upplevelser och intryck, men som läget i världen ser ut just nu kan en digital resa erbjuda en hel del. Jag var inbjuden på Atout France webinar, alltså en digital upplevelseresa, häromdagen. Värdarna befann sig på turistbyrån i Tours och de guidade oss skickligt genom en del av vad som kan upplevas i Touraine. Det är enkelt att resa till Tours med tåg eller med annat färdmedel. Loiredalen erbjuder en semester i tiden, miljövänligt med underbara cykelvägar, ”slow food”, underbara viner, alltså en fantastisk gastronomi.

Filmklipp och bildspel får en direkt att längta till Val de Loire

Slotten i Loire är världsberömda och Tours är en utmärkt utgångspunkt för den som vill se och uppleva slotten i Loiredalen. Vi fick ta del av det ena slottet vackrare än det andra och man bara längtar efter att få uppleva detta på plats. Själv blev jag också mycket lockad av Domaine de Chaumont – sur- Loire där man varje år anordnar en trädgårdsfestival som bygger på konst och design. De trädgårdar vi fick se var fantastiska och 2021 pågår denna trädgårdsfestival från 22 april till 31 oktober och då hoppas jag få se detta på riktigt.

Det ena slottet ståtligare än det andra – alla fyllda med en intressant historia

Magnifikt – vilken skönhet
Nästa ståtliga slott


Mat och dryck är en väsentlig del för mig när jag reser. Både att uppleva på plats, men också att ta med matprodukter hem och fortsätta njuta av det man upplevt. Atout France i Norden som bjudit in till detta webinar hade ordnat så att vi också fick uppleva en del lokala produkter tillsammans med utsökta viner från Loireregionen. Vincent Simon, lokal ”chef” guidar oss på ett sätt så att det nästan känns som att vara där. Det röda vinet, Bourgueil Clos Sénéchal gifter sig perfekt med den goda rilletten.

Att cykla är skönt – miljövänligt och Val de Loire erbjuder oändliga möjligheter

Det lokala genomsyrar det vi upplever och nu får vi ta del av cykelsemester genom det vackra landskapet längs Loire. Cyklar kan hyras och packningen kan transporteras mellan charmiga boenden i olika prisklass, alltifrån femstjärniga hotell till enkla små värdshus. Vi avslutar eftermiddagen med att prova en fantastisk Brut Nature, Montlouis sur Loire tillsammans med Poires Tapées, en speciell efterrätt från regionen. Vad det smakar? Gott, men måste upplevas och nästa gång hoppas jag få smaka dessa läckerheter på plats någonstans i Touraine, denna förtjusande del av Frankrike.

Utsökt dessert från regionen

Hemma igen – ja det känns nästan som jag varit på resa i Loire Valley