Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Paris – en lysande stjärna där Marais är en återkommande favorit

Vi har nyligen kommit hem efter några dagar i Paris, denna lysande stjärna som alltid lockar och förför. Här finns allt och det blev många nya upplevelser, men så klart att vi också var tillbaka i Marais, det forna träsket som i dag är en mycket attraktiv del av Paris, chickt med parisisk charm. Efter en god frukost promenerar vi längs Bd Voltaire och når snart Rue de Turenne. Dagens första etappmål är en noisette på favoriten Café Turenne och vi välkomnas med öppna armar trots att det är flera år sedan vi var där. Sitter kvar rätt länge och spanar på folk av alla slag och chicka parisiskor är bra inspiration för kommande shopping.

Café Turenne – ja det är snart fullsatt!
Parisisk noisette

Marais är fyllt av läckra små butiker av allehanda slag, knappar, band, hårspännen, gyllene smycken, tyger, kläder, skor och mycket annat. Lägg till detta en underbar atmosfär, chocolaterier, bagerier, mysiga kaféer och restauranger och det är inte svårt att förstå att 3:e arrondissement är en återkommande favorit. Rue des Francs Bourgeois, Rue Vieille du Temple, Rue de Turenne är några av många mysiga gator om man är sugen på att shoppa – med ögonen men också ”på riktigt”.

Pärlor och band

Läcker klädbutik i ett före detta bageri

Marais är inte bara shopping, kaféer och restauranger. Här finns fina gamla hus och palats samt trevliga museer. Musée Picasso är alltid lika spännande och ett besök på Carnavalet ger en bra inblick i Paris historia, inte minst när det gäller den franska revolutionen. Vill man andas in lite Sverige så ligger Svenska Institutet alldeles i närheten. Här är ofta trevliga utställningar och vi har varit med goda vänner och firat Lucia där, en tradition som återkommer årligen.

Parisisk charm

Klart att vi också går till Place de Vosges, av många ansedd som en av Paris mest romantiska platser och jag är benägen att hålla med. Husen som kantar torget är sagolikt vackra och det vilar ett speciellt ljus och skimmer runt byggnaderna. Victor Hugo är en av många berömdheter som bott här och det finns till och med ett museum man kan besöka om man vill veta mera om honom och hans liv.

Place de Vosges

Vi hinner med ett par olika turer till Marais. På torsdagen är vi tillbaka för att luncha med Maria, en god vän i familjen. Hon har bott flera år i Paris och vi möts på en mysig naturvinsbar, BiBo ViNo i Haute Marais, fina naturviner, god lunch, läckra lokala produkter för inköp. En snabb titt in på Marché des Enfants Rouge, som är den äldsta täckta marknaden i Paris. Vi har varit där förut och den är verkligen värd ett besök.

Mysig lunch

Dags att hasta vidare var och en åt sitt håll med löfte om att ses snart igen. Vädret är fortsatt strålande, vi går mot vårt hotell, men stannar på ett trevligt kafé med massor av glada människor. Detta är Paris när det är som bäst. Fortsättning följer.

Kunde bara inte motstå dessa bakverk!