”Men hur tar jag mig till Paris med tåg”

Per J Andersson och Susanna Elfors på scen. Moderatorn David Isaksson till vänster. Foto: Karin Wimark/Vagabond

Det var fullbokat och därmed fullknökat i den lilla baren …

Igår kväll träffade Vagabondredaktören och tågbloggaren Per J Andersson och en av Facegruppen Tågsemesters grundare, Susanna Elfors, på en bar på Östermalm i Stockholm för att prata om hur man fortsätter resa, men utan klimatångest.

Det var fullbokat och därmed fullknökat i den lilla baren denna varma majkväll när Per och Susanna frågades ut av Global Reportings David Isaksson om tågresandets historia, nutid och framtid.

Förutom frågan om hållbarhet och tågets och flygets miljöpåverkan pratade man om hur tåget togs emot när det introducerades på 1830-talet, tågets roll i litteraturen, populärmusiken och filmen och – inte minst, vilka delar av publiken tyckte att vi borde ha pratat mer om – konkreta tips på vackra tågresor världen runt och hur man gör för att överhuvudtaget boka en utlandsresa med tåg i Europa.

Tack alla som kom! Det här får vi göra om!

Mer om tåg

Tågbloggen befinner ni er i just nu. Facebokgruppen Tågsemester hittar du här. I nästa nr av Vagabond, som kommer 24 maj, finns en stor, bildrik artikel med tips på åtta vackra tågresor i Europa. Och i höst kommer en hel specialtidning av Vagabond som bara handlar om tågresor. Håll utkik!