En entusiasts guide till världens finaste tågresor

En av mina drömresor: Chicago–San Francisco med tåg.

Bland hans egna favorittågresor finns både gamla klassiker och arkitektoniska mästerverk.

I Svenska Dagbladet kan du nu läsa min sex tips på några av världens häftigaste tågresor.

Ingressen lyder:

Per J Andersson, redaktör på tidningen Vagabond, har rest klimatvänligt i många mil med tåg genom olika länder och världsdelar. Nyligen startade han också Tågbloggen. Bland hans egna favorittågresor finns både gamla klassiker och arkitektoniska mästerverk.

Resten kan du läsa här.

En av mina favorittågresor.

För den som reser är världen vacker …

… heter min senaste bok som handlar mina resor, andra resenärers resor, forskning om vad resandet gör med oss och filosofiska tankar om vad resandet gör med oss. Att resa är att utsätta sig för nya ljud, dofter och sedvänjor. Att resa är att lära sig att samma problem kan ha flera olika lösningar. I en tid då främlingsfientliga vindar blåser allt starkare är det viktigare än någonsin att vi prövar att se världen från olika håll. Men vi måste resa hållbarare, klokare, bättre. Finns nu som pocket. Beställ den här!