Tågprat med tågbloggaren i radio och tv

Foto: Adobestock
Kulturnyheterna 12 december om resejournalistiken, flygskammen och klimatoron.

Fredagen 7 december arrangerade Vagabond, Interrail med flera en heldag på Centralen i Stockholm om tågresandet. Tusentals människor tittade in i våra stora monter i stora hallen mellan klockan sju på morgonen och sju på kvällen för att prata tåg och ställa frågor om hur man bokar och reser bäst på räls i utlandet.

Samma dag var Vagabonds tågbloggare med och pratade tåg i radio, dels i P1 (mer seriöst och politiskt) och i P4 Stockholm (mer avslappnat och skoj). Dessutom var SVT Kulturnyheterna på plats och spelade in ett tågprat. Sändes i Kulturnyheterna onsdagkväll 12 december – titta här (8 min och 50 sek in i sändningen).

Lyssna på tåg och flyginslaget i Studio Ett i P1 här (7 min in i programmet).

Och lyssna på P4 Stockholms tågprat här (1 tim och 1 min in i programmet).

Dessutom skrev Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski en klok söndagskrönika 9 december om det faktum att järnvägssystemet i Europa, trots all EU-integration, är extremt nationellt, komplext och uppstyckat.