Svängig release av Ta tåget

Ett boksläpp är ett boksläpp. Ett glas vin ur en vinlåda och ett samtal mellan författaren och förläggaren. Så är det slut. Det kan ju vara nog. Fullt tillräckligt. Men vi ville lite mer.

I augusti såg jag att The Loulou Sisters skulle spela i en lada i den underbara hippiehandelsträdgården Rosenhill på Ekerö utanför Stockholm. Eftersom jag är bekant med två av medlemmarna i bandet tittade jag lite extra när evenemanget dök upp på Facebook. Drömmar på tåg, hette förställningen. Det var för nära vad jag höll på med, som just då läste slutkorr på boken Ta tåget, för att jag inte skulle åka ut dit och kolla vad det var för något.

Redan i halvtidspausen på konserten var jag övertygad om att vi borde göra något tillsammans. Det ledde till ett par möten mellan mig och bandet då planer började göras upp. Första resultatet av pratet: att de spelade på min bokrelease.

Själva stället som bokades av Christoph Fielder och Jenny Bjarnar på förlaget (Ordfront förlag) var också något alldeles extra. Järnvägsrestaurangen på Östra station, sydlig ändstation för Roslagsbanans tåg norrut, har funnits sedan 1932. Och Berit, som nu driver den, berättade att den varit i familjens ägo sedan 1935. Ett nostalgiställe. Möbler, inredning, atmosfär – allt andas svensk järnvägsstation anno typ 1950.

The Loulou Sisters spelade, jag pratade om hur allt började med tågresandet i England för snart 200 år sedan, bandet spelade igen, jag och min förläggare Pelle Andersson pratade om boken och så var det dags för ytterligare fyra låtar med The Loulou Sisters. Ledsen för att du missade? Du får fler chanser. De spelar nästa gång på Kulturhuset Stadsteaterns Soppteater Under fontänen 31 okt (slutsålt) och 1 nov (biljetterna släpps snart). Kolla!

Oj, va det svängde på Östra station i torsdags! Vilken kväll!

Tack alla som kom! Och tack Ordfront och The Loulou Sisters.

Och ni som inte var där, boken kan ni skaffa bl a här!

PS. The Loulou Sisters har gjort en video för en av sina tåglåtar. Kolla:

Drömmar på tåg.