Vagabonds podcast är tillbaka – första avsnittet om att ta tåget till Rivieran

Vagabonds podcast om resor i hela världen – en gång i veckan.

Resor med Vagabond vill diskutera, problematisera och fördjupa frågor som rör resandet och turismen, men framförallt vill vi inspirera och guida dig att själv bege dig ut i världen och spana in dess mångfald med egna ögon.

Snart är det dags för en renässans. det är Vagabonds podcast som kommer tillbaka efter ett uppehåll på sex år. Första avsnittet släpper vi nästa torsdag (16 januari). Men redan nu kan du lyssna på en kort trailer.

Första riktiga avsnittet som handlar om att ta tåget till franska Rivieran, och om själva Rivieran, publiceras torsdag 16 januari. Jag är programledare och avsnitt 1 bjuder på fösta gästen som är Maria Unde Westerberg, författaren till Rivieran inom räckhåll – med tåg till de bästa upplevelserna i södra Frankrike.

De närmaste veckorna därefter ser tablån ut så här.

23 jan: Avsnitt 2 – Resa i Europa med husdjur/hund med Karin Wallén.

30 jan: Avsnitt 3 – Öluffa i Karibien med Karin Wimark.

6 feb: Avsnitt 4 – Tågluffa i Europa med barn med Fredrik Brändström.

Podden som heter Resor med Vagabond hittar du på Vagabonds hemsida, hos Acast, i Tunes, Apple Podcaster med flera ställen där poddar finns.

Har du förslag på ämnen, destinationer, problem, kul resrutter etc … vad som helst som vi kan göra ett program om, maila då mig på per@vagabond.se.

Stay tuned!

Ps. 18 mars kl 10.25 sänd första avsnittet i säsong två av Räls i Sveriges Radio P1, programmet om tågresande och samhälle. Totalt sex avsnitt av Räls blir det under våren 2020. Programmet görs av mig i samarbete med producenten Pernilla Ståhl och produktionsbolaget Umami. I juni förra året sändes fyra tidigare avsnitt av Räls. De programmen kan du fortfarande lyssna på här på Sveriges Radios hemsida eller i SR Play-appen. Sök på ”Räls”.

Lyssna!

Här kan du lyssna på trailern!