Kolla ”Hoppa på tåget” – en föreställning med prat och sånger om tåg

https://youtu.be/MEpB–Qwscg

Alla ni som saknar att sitta i restaurangvagnen med ett glas côtes-du-rhône på ett tåg på väg genom Europa, veta att slafen i kupén är bäddad, pyjamasen packad och att du, när du vaknar imorgon bitti, befinner dig nån helt annanstans.

Det här är ett 40 minuter långt medley av föredrag om tågets historia och framtid och sånger med tema tåg, med mig, Cecilia Klingspor från The Loulou Sisters och tonårsbarnen med vänner: Dante Wiechel, Ella Löfmark, Bob Mattsson, Mira Mark och Odin Romanus.

Inspelat på uppdrag av Tisdagar på Kulturhuset för den publik som tisdagen 21 april kl 19.00 skulle ha sett oss på scen på Kulturhuset i Borås.

Epidemirestriktionerna att samlas fler än 50 pers stoppade vår och publikens närvaro. Men det finns inga inställda gig! Därför klev vi ombord på ett stillastående och tomt Snälltåget-tåg (tack, Marco och Niklas på Snälltåget!) på Stockholm Central och spelade in vår föreställning som ni nu kan se här. Alla får fribiljett:. idag är tågresan gratis.

Och så fort det blir möjligt hoppar vi på tåget igen och ger oss ut på nya äventyr på räls.

Ta tåget

Föredraget bygger på min bok Ta tåget (Ordfront förlag) som du kan skaffa här.