Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Good Morning New York

Av Posted on Inga taggar 0

Duvans klippande vingslag försvinner i morgontrafikens brus. Bakom den grå-dassiga gardinen på mitt rum vaknar New York till liv och jakten är igång.. frukost, kaffe och fönster mot gatan är ett måste för den som älskar att ta pulsen på en stad och människorna.

Publiken har satt sig med rykande kaffe och ridån går upp för Soho i Lower Manhattan där lyxbutiker som Chanel och Ted Baker delar trottoar med veganglass-trucks och gatumusikanter som ordnar sporadisk karaoke in på småtimmarna. Här går man i fotspåren av giganter som David Bowie, ser extra frän ut och köar i timmar för en cronut, som är en slags blandning mellan croissant och doughnut. Men verkligheten hinner ikapp en i staden där ”Cash is KING” och butikernas aldrig sinade konsumenter, de knappt halvt uppätna måltiderna i soptunnorna står i bjärt kontrast till de många hemlösa och fattiga som lever sida vid sida med lyxmärkena och turisterna.

New York är en paradoxal stad som rymmer allt och alla och standarden är – det finns ingen!

Vi får notan och i första anblicken är den med nöd och näppe överkomlig, men så tillkommer skatten och dricksen och med ens är dagens budget spräckt med råge. Jag har helt enkelt glömt hur mycket det kostar att vistas i The Big Apple. Efter morgonens kaffe gör vi det enda jetlaggade resenärer kan göra – vi promenerar runt utan mål i sikte och tar in stadens varierande dofter och stadsbilder så gott vi kan. En svängom genom Little Italy och Chinatown tar oss förbi en designaffär där jag provar de största solglasögonen som finns för att gömma svullnade ögon. God morgon äpplet!