Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Veggo guiden till New York

Av Posted on Inga taggar 1

Är du som jag och får lite panik när det kommer till att välja ställe att äta på? Här är några av mina bästa veggotips från New York.

– Bon appetit!

 

Snabbt och enkelt – Blossom

259 West 23rd Street

Det här lilla hålet i väggen är perfekt om du vill ta med dig måltid på väg uppför 8th avenue från soho eller om du vill sitta en stund och bara fylla tanken. Satsa på The Skyscraper men missa inte deras syndigt goda shakes. Om du vill besöka ett av kedjans finare restauranger rekommenderar jag varmt Blossom on Columbus (1000S 8th Ave, #21) där du borde testa deras cheeseburger med bacon.

 

Impossible burger

Det här är inget ställe utan ett initiativ att få in smarriga veganska burgare i allehanda olika burgarhak och restauranger. Momofuku Nishi på 8th avenue är att rekommendera men burgaren finns även på fyra andra ställen på Manhattan.

 

Franskt – Delice & Sarrasin

20 Christopher Street

Inklämt mellan husen i ett av mina absolut favoritkvarter ligger ett stycke fransk veganhimmel. Familjeägda Delice & Sarrasin bjuder på klassiker såsom Boeuf bourguignon, coq au vin och galetter. Det här är ett MISSA INTE-ställe för såväl köttätare som veganer. Tvärs över gatan ligger Stonewall Inn, baren som spelat en viktig roll för stadens LGBT community och ett stenkast bort, min favoritbar, The Spaniard.

Foto: Delice & Sarrasin

Semi-fine dinning – Urban vegan

41 Carmine St

Mitt i restaurangkvarteret som är Greenwich finner du stora stekar, dubbeldäckare till burgare, gröncurry och lasagne utan animaliska produkter. Inga djur på tallriken alltså, men många bekläder restaurangens väggar i form av vackra tavlor. Kolla gärna in deras hemsida för speciella events då en del av inkomsten går till olika djurrättsprojekt. Tvärs över gatan finns ett kul litet ölhak med ett brett utbud av både små och stora bryggerier.

Fejk-kött – Red Bamboo

140 W 4th St # A

Om du suktar efter verkligt KÖTTIGA veganska rätter ska du beställa buffalo wings på Red Bamboo. Förrätten är nog för den som bara vill frossa i fejkkött och göttig sås. Här är inredningen knaper och inte alls ett ställe för romantiska kvällar utan slut. Kom för maten helt enkelt.

Pizza – Paulie Gee’s

60 Greenpoint Ave

Vad är New York utan den obligatoriska pizzan. Paulie Gee’s: In Ricotta Da Vegan ligger högt upp på många veganska matbloggares topplistor över bästa veganpizzan i stan och det gör den med rätta. Ingen take away gäller, men det är inte fy skam då atmosfären är lika härlig som pizzan – och vi kan ju vara överens om att pizza är som allra bäst när den avnjutes direkt från ugnen.